Domaća kompanija konstruisala jedinstveni električni bicikl koji može da meri zagadjenje u vazduhu

Komentari: 0
Fotografija od: E-prime - Facebook (screenshot)

Stručnjaci domaće kompanije "E prime" konstruisali su jedinstveni električni bicikl koji može da meri zagadjenje u vazduhu, tokom vožnje i dok stoji.

Kako je saopštila ta kompanija, model električnog bicikla "Effecto" sada se može nabaviti sa uredjajem za spoljno očtavanje zagadjenja vazduha, a merenja su moguća sa više ključnih parametara.

Taj model bicikla pored toga što ne zagadjuje okolinu i ima opciju merenja zagadjenja, za svega nekoliko dinara utrošene struje može da predje 100 kilometara, naveli su iz kompanije E prime.

Električni bicikli tog proizvodjača spadaju medju najbolja rešenja na prostorima EU proizvedena kombinacijom domaćih ideja i najvećim delom od domaće sirovine, dodaje se u saopštenju.

Predstavnik kompanije E prime Milan Manojlović rekao je da su novim proizvodom želeli da vozačima bicikala omoguće stalno dostupne informacije o kvalitetu vazduha koji udišu dok se voze.

"Bilo da se voze kroz gradske gužve, ili se penju na Avalu ili se voze nekim planinskim vencem sada imaju priliku da u svakom trenutku znaju koliko kvalitetan vazduh udišu. To se zove odgovorno ponašanje i sa naše i sa njihove strane", rekao je Manojlović.

 

Izvor: ZELENA SRBIJA

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti