Digital Days 2021

Komentari: 0
Fotografija od: © Urban Innovation Vienna

Digital Days 2021 će okupiti stručnjake iz oblasti politike, uprave, privrede i nauke 18. i 19. oktobra pod sloganom „Genijalno digitalno: održivi Beč!“. Konferencija će se održati u Erste kampusu i onlajn. Glavni program će se emitovati uživo iz Velike hale Erste kampusa. Učešće je besplatno, a prijava učesnika se vrši onlajn.

Konferencija će se ove godine baviti temama digitalizacije i održivosti. Ključno pitanje će glasiti: Kako digitalni alati i usluge grada mogu da budu više održivi i klimatski prihvatljivi? U okviru programa će se predstaviti prednosti i rizici digitalizacije. Da li digitalni procesi ispunjavaju očekivanja? Kako digitalizacija može da doprinese ispunjavanju klimatskih ciljeva grada Beča?

Učesnici će imati priliku da diskutuju o sledećim temama: tehnologije budućnosti (troškovi, korist, efekat), digitalno umrežena logistika i mobilnost, digitalno podizanje svesti, digitalizovano stanovanje, gradnja i upravljanje resursima, digitalni rad i održiva proizvodnja.

Manifestacija će obuhvatiti dodelu nagrade Hedi Lamar, proslavu 10-ogodišnjice otvorenih podataka gradske uprave, radionice za učenike, hakaton za devojke grada Beča i „Best of Industry Meets Makers 2021“. Nagradu Hedi Lamar dodeljuje grad Beč od 2018. godine austrijskim naučnicama za dostignuća u oblasti informacionih tehnologija.

Digital Days organizuju grad Beč, „DigitalCity.Wien“ i „Urban Innovation Vienna“ u saradnji sa Erste bankom.

Digital Days 2021

 

Izvor: 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti