Dani Beča u Beogradu

Komentari: 0
Fotografija od: ©Schaub-Walzer/PID (Bečka gradska većnica)

Nakon Ljubljane, Sofije, Krakova, Zagreba, Praga i Sarajeva na red je došao i Beograd. U organizaciji predstavništva Grada Beča „Eurocomm-PR“ od 6. do 8. novembra u Beogradu održavaju se „Dani Beča“.

Modna revija bečke kreatorke Zabine Karner (Sabine Karner) u „Dorćol Platz“-u 6. novembra označiće početak zanimljivih susreta stručnjaka iz obe metropole.

U okviru dvodnevne konferencije „Beograd i Beč – razvoj gradova kroz dijalog“ koja se održava u prostorijama „Jugoslovenske kinoteke“ 7. i 8. novembra eksperti iz oba grada diskutovaće o aktuelnim temama.

Posebna pažnja biće usmerena na sledeće oblasti: upravljanje otpadom, javni saobraćaj, digitalizacija gradske uprave, briga o starijim sugrađanima, socijalno stanovanje, otpadne vode, mobilnost kao i infrastrukturni projekti.

Većina svetske populacije već živi u gradovima čime oni dobijaju značajnu ulogu i zadatak da se uhvate u koštac sa aktuelnim i budućim izazovima da bi građanima mogli i u budućnosti da ponude najbolji kvalitet života.

Zahvaljujući procesu globalizacije i novim tehnologijama regioni se sve više zbližavaju, a međunarodna saradnja dobija na značaju. Iz tog razloga bečka Gradska uprava želi da blisko sarađuje sa susednim gradovima.

Da podsetimo, prema istraživanju koje je u martu 2018. godine sprovela međunarodna konsultantska kuća „Mercer“ Beč je 9. put zaredom proglašen za grad sa najboljim kvalitetom života na svetu. 

 

Izvor: 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti