CLOOS-ROBOT ZA ZAVARIVANJE KOMPAKTNIH TERETNIH BICIKALA

Komentari: 0

Teretni bicikl koji je brz i upravljiv? Muli-Cycles GmbH se oslanja na automatizovano rešenje za zavarivanje iz CLOOS-a za proizvodnju svojih teretnih bicikala.

Zbog fleksibilne strukture sistema i korištenja različitih procesa zavarivanja kao što su MoTion Weld i Vari Weld, robot može zavarivati različite čelične i aluminijumske komponente s dosledno visokim kvalitetom.

JEDNOSTAVNO BOLJE ZAVARIVANJE

MIG/MAG izvor energije za zavarivanje QINEO StarT nudi odličnu cenu i performanse odnosa, možete zavariti bilo koji radni predmet u ekonomskim uslovima.

Zbog modularnog sistema sa Eco, Master i Premium verzijama koje čine da QINEO StarT bude vaš individualni sistem za zavarivanje.

QINEO StarT potvrđuje svojim jednostavnim, brzim i intuitivnim radom.

SISTEM SA 2 STANICE SA QIROX ROBOTOM ZA ZAVARIVANJE

Sistem robota sastoji se od dve naspramne stanice za zavarivanje, od kojih svaka ima horizontalnu okretnu osu na koju je montirana ruka u obliku slova L.

Kontra ležaj takođe stabilizuje dugačke radne predmete tokom procesa zavarivanja. Stanica se menja horizontalnim okretanjem.

Zbog principa 2 stanice, sistem se može učitavati naizmenično. Na taj način,zaposleni s jedne strane može ukloniti zavarene predmete i ponovo napuniti uređaje dok se proces zavarivanja odvija na drugoj stanici.

To rezultira enormnim povećanjem vremena u celom toku procesa.

Srce sistema je QIROX QRC-350-E robot. Robot sa zglobnom rukom sa šest osa opremljen je ekscentričnom osom 7, koja je integrisana između baze robota i tačke okretanja ose 1.

Sedma osa proširuje radni raspon za optimalno pozicioniranje plamenika za zavarivanje.

Pozicioniranje robota iznad glave omogućuje optimalan pristup radnom komadu i pojednostavljuje zavarivanje složenih obratka.

MOTION WELD I VARI WELD ZA IZVRSNE REZULTATE ZAVARIVANJA

QIROX QRC-350-E robot ima klasičan zglob sa maksimalnom nosivošću do 15 kg. Integracija alata za menjanje na zglobu robota omogućuje korištenje nekoliko procesa sa jednim robotom.

Pri tome, muli-cycles prvenstveno koristi CLOOS procese zavarivanja MoTion Vari Weld i Vari Weld. Vari Weld je MSG impulsni luk za posebno širok spektar primena.

Impulsni proces kontrolisan strujom omogućuje kontrolu profila prodiranja za širok raspon materijala i primena.

Svojstva materijala se u velikoj meri zadržavaju, posebno u slučaju materijala osetljivih na toplotu.

MoTion Vari Weld posebno je prikladan za primenu u sektoru tankih limova i za aplikacije do najnižih opsega performansi.

Proces zavarivanja pokazuje svoju snagu gde god se postavljaju posebni zahtevi na površinu šava i izgled - kao što je to kod teretnog bicikla iz multi -ciklusa.

MoTion Vari Weld kombinacija je dokazanog CLOOS Vari Weld procesa i žice za preokret.

Žica se pomera napred-nazad na frekvenciji do 180 Hz. To rezultira izuzetno visokom stabilnošću procesa do najnižeg opsega performansi.

FLEKSIBILNE OPCIJE PRIMENE I VELIKE KOLIČINE

Ovim inovativnim procesima zavarivanja prskanje je svedeno na minimum, tako da više nije potrebna dugotrajna prerada.

Zbog fleksibilne strukture, sistem je pogodan za različite zahteve proizvodnje. Muli-cycles trenutno zavari sa robotom za jedan dan ono što su ranije proizvodili za nedelju dana.

Svaka čast za automati zovanu tehnologiju zavarivanja!

Za dodatne informacije o našim proizvodima i uslugama kontaktirajte:
Cloos Austria GmbH
Rheinboldtstraße 15
2362 Biedermannsdorf
Tel.: +43 (699) 14442404
Zarko.jurisic@cloos.co.at

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti