Clean me i Eco Wave ponovo posle tri godine u Ljubljani

Komentari: 0

Poslednji put na jesen 2019. godine i konačno, nakon tri pandemijske godine, sajam EcoWave & CleanMe održava se u ljubljanskom izložbenom i kongresnom centru od 20 do 22. septembra 2022.

Kao dugogodišnji medijski partner ove manifestacije, deo redakcije časopisa Industrija nalazi se u glavnom gradu Slovenije, dok druga polovina promoviše naš časopis na beogradskom sajmu GRAFIMA.

CleanME je sajamska izložba za industrijsko, komercijalno i kućno čišćenje i održavanje, i kao takva jedinstven je događaj u Sloveniji i regionu koji služi da kompanijama iz ove oblasti pomogne u nalaženju novih poslovnih kontakata, kao i negovanju postojećih, predstavljanju noviteta, razmenu bitnih informacija.

Eco Wave je sajam ekoloških tehnologija. Dizajniran je da obuhvata 7 oblasti – od voda i kanalizacija, preko upravljanje otpadom i reciklažom, kvalitetom vazduha, obnovljivom energijom, dekontaminacijom zemljišta, pa do ekoloških tehnologija i analiza i laboratorijske tehnike. Svaka od ovih oblasti vezana je za održivi razvoj i zelenu ekonomiju. I kao takvi, oba skupa su poslovno rečeno B2B događaji.

Tokom trodnevnog skupa u jesenjoj atmosferi, a sa obzirom na celokupnu situaciju koja se trenutno dešava globalnom nivou, kao što je energetska kriza prouzrokovana rusko-ukrajinskim sukobom, pa i činjenica da sajmovi nisu radili skoro tri godine, organizator sajma se potrudio da ispuni očekivanja izlagača, kojih ove godine i nema mnogo, ali što ne znači da je događaj izgubio na kvalitetu. Sam sajam nije u obimu kakvog ga pamtimo iz 2019. godine, i iako je u jednoj hali, veoma je sadržajan.

Svakako smo svedoci da ni jedan još sajam nije dostigao svoj nivo od pre 2020. godine.

Pored izlagača, imali smo prilike i da prisustvujemo predavanjima u okviru forumskog programa – Eco Wave& CleanME 2022, koji su dodatno privukli posetioce, jer je bilo tema od tretmana voda do energetskih aktuelnosti, koje se dešavaju na našim prostorima.

Da se tradicija ne menja, dokaz je da su pored ostalih predavača, najviše pažnje privukla predavanja iz Srbije, iz kompanije MT-KOMEX, gde je uvodnu reč imao Bojan Jovanović, koji je predstavio kompaniju, a zatim nam je Nevena Đukić pričala o solarnim elektranama, kao i o inovacijama kada je reč o sektoru električnih vozila, i njihovih punjača.

I standardno, kao što smo i naučili iz predhodnih dolazaka, organizator događaja, kompanija ICM d.o.o. i njen direktor Toni Laznik, zaista su se potrudili da se ekipa našeg časopisa oseća kao kod kuće, i na sajmu, a i nakon sajamskog dana, kada smo uživali u lepim trenucima u Ljubljani.

Do sledeće prilike vas pozdravljamo, a to će već biti u februaru 2023. godine, za kada je kompanija ICM najavila sajam IFAM&INTRONIKA 2023, na istom mestu, u Izložbenom i kongresnom centru u Ljubljani, a koji naš časopis uveliko najavljuje na svojim stranicama.

 

 

O Autoru

Dušanka Pralica

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti