Četvrti Vazduhoplovni samit jugoistočne Evrope biće održan u Beogradu

Komentari: 0
Fotografija od: Pixabay.com

Četvrti Vazduhoplovni samit jugoistočne Evrope (Southeast Europe Aviation Summit - SEAS) biće održan 22. i 23. aprila u hotelu Crowne Plaza u Beogradu.

Događaj je posvećen civilnoj i vojnoj vazduhoplovnoj industrijii u dva dana dva dana okupiće više od 170 kompanija i više od 1400 lidera i profesionalaca iz avio-industrije.

Samit je namenjen kako profesionalcima iz industrije, tako i svim ljubiteljima avijacije, koji će, između ostalog, moći da čuju više o "letećim taksijima", ali i o izazovima sa kojima se već neko vreme susreće Boing (Boeing), američki proizvođač putničkih aviona, i sve to iz ugla domaćih vazduhoplovnih inženjera koji su radili u kompanijama Boing i Erbas (Airbus).

Na pitanje koliko su bezbedni avioni nove generacije će odgovarati evropski proizvođači letelica, dok će visoki predstavnici domaće i evropskih avio-kompanija govoriti šta su planovi komercijalnog avio-saobraćaja i može li generalna avijacija smanjiti zagađenje, do kog dovodi sve veći broj letova.

Zašto je baš britanska firma preuzela poslove zemaljskog opsluživanja letova nacionalne avio-kompanije, kako napreduje ugovor o koncesiji aerodroma Nikola Tesla i kako će se izvesti infrastrukturno uređenje Muzeja vazduhoplovstva – na sva ova pitanja odgovori će biti dati na ovom samitu.

 

Izvor: eKapija

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti