Blockchain u poslovanju: Od koncepta do prihoda

Komentari: 1

25. marta 2021. Blockchain Adria započinje sa serijom Blockchain Adria online konferencija na temu Blockchain u poslovanju: Od koncepta do prihoda.

Blockchain Adria online konferencije će pružiti učesnicima uvide, poveznice i praktične radionice potrebne za transformisanje njihovih poslovnih modela i tehnološkog kapitala za novu decentralizovanu ekonomiju.

Teme će pokrivati širok spektar industrija, uključujući vladine i javne usluge, proizvodnju, finansije, zdravstvo, logistiku i maloprodaju.

Uvod u konferenciju održaće sledeći govornici: Tadej Slapnik, izvršni direktor u Hashnetu i član uprave u Blockchain Adria, Adrian Ježina, izvršni direktor u Telemachu i dr. Jernej Pintar, direktor Tehnološkog parka Ljubljana.

U nastavku konferencije Maria Ceccarelli iz Centra Ujedinjenih nacija za trgovinu i elektronsko poslovanje predstaviće blockchain projekte i aktivnosti politike u agencijama i organizacijama Ujedinjenih nacija.

Greg Medcraft, direktor za finansijske i poduzetničke poslove u OECD-u prezentovaće detalje političkog okruženja vezanog za blockchain inovacije i ono što vlade mogu da učine kako bi podstakle inovacije i njihovo usvajanje.

Pierre Maro iz Europske komisije predstaviće razvoj evropske blockchain infrastrukture i aktivnosti Evropskog blokchain partnerstva.

Nena Dokuzov iz Ministarstva ekonomskog razvoja i tehnologije predstaviće aktivnosti blockchain politike na nacionalnom, evropskom i globalnom nivou.

Profesor Philipp Sandner, voditelj blockchain centra pri Frankfurtskoj školi za finansije i menadžment će govoriti o inicijativama koje Centralna banka preduzima na polju digitalnih valuta i samosg digitalnog evra.

Govornici iz Alastria-e, Evropskog blockchain partnerstva, Infrachain-a, Hashnet-a / SIChain-a, PharmaLedger-a i TrustChain-a će predstaviti aktivnosti evropskih blockchain ekosistema i njihov doprinos implementaciji i usvajanju blockchain tehnologija u privatnom i javnom sektoru.

U delu konferencije pod nazivom Blockchain u industriji i poslovanju, predstavnici različitih blockchain kompanija će prezentovati svoja rešenja i “use cases”, počevši od digitalnog identiteta i sigurnosti - WISeKey, pa sve do mobilnosti - Peter BoSCH GmbH, finansijske usluge - Avanza Group, pametni gradovi - Engineering, energija - Suncontract, blockchain kao usluga - COTRUGLI Business School, procenjene mogućnosti blockchaina - SedamIT i e-dostava - Skupina Svetilnik.

Predstavnici Instituta Fraunhofer i Fakulteta za računovodstvo i informatiku Univerziteta u Ljubljani predstaviće tekuće istraživačke blockchain projekte, dok će predstavnici evropskih blockchain mreža: INATBA-e, Europske blockchain asocijacije i Evropske Block Tech asocijacije zaključiti konferenciju predstavljanjem svojih aktivnosti na polju saradnje između blockchain industrije u Evropi i na globalnom nivou.

Blockchain Adria je vodeća blockchain mreža u Jugoistočnoj Evropi, koja povezuje privatne i javne učesnike aktivne u blockchain obrazovanju, njegovom razvoju i realnoj implementaciji, uključujući razvoj i prve nacionalne blockchain infrastrukture, SIChain-a, u Republici Sloveniji i prve regionalne mreže blockchaina kao usluge.

Od 2017. godine Blockchain Adria organizuje uticajne nacionalne i regionalne blockchain konferencije, okupljanja i održava radionice, i kroz umrežavanje, razmenu znanja i razne saradnje se razvila u centralni Blockchain Digital Innovation Hub u Adria regiji.

Blockchain Adria konferencije će biti organizovane u suradnji sa Ministarstvom ekonomskog razvoja i tehnologije Republike Slovenije, uz podršku COTRUGLI Business School, vodeće poslovne škole u JI Europi kao i brojnih tehnoloških partnera i partnera iz javnog sektora.

Učestvovanje na konferenciji je besplatno. Više o konferenciji i mogućnostima prijave možete pronaći na web stranici konferencije.
 

1 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar
nenad
17.03.2021 09:42
Treba obratiti posebnu pažnju na blockchain tehnologiju. Mnogi je isključivo povezuju sa bitcoinkupovinaprodajom, ali to je nešto daleko više i veće. Blockchain će ući u sve sfere i pore naših aktivnosti. Posebno poslovni ljudi treba da se pripreme za budućnost koja on nosi. Ovakve konferencije su za pohvalu. Odgovori

Ostavi komentar

Klijenti