Beogradski dani inženjera slave jubilej

Komentari: 0

U okviru petog izdanja manifestacije Beogradski dani inženjera, na Mašinskom fakultetu u Beogradu će se od 9. do 13. marta održati lokalna runda desetog po redu Evropskog BEST inženjerskog takmičenja - EBEC (European BEST Engineering Competition), u organizaciji Udruženja studenata tehnike Evrope - BEST Beograd.

EBEC je takmičenje za studente tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta koje se odvija na lokalnom, regionalnom i evropskom nivou. Takmičenje se organizuje sa namerom da se učesnicima pruži prilika da znanja i veštine stečene na fakultetima primene u praksi. Dve kategorije takmičenja, Timski dizajn i Studija slučaja otvaraju mogućnost da se takmičari oprobaju u dva različita tipa inženjerskih problema - u projektovanju i konstruisanju prototipa uređaja zadate namene kao i u osmišljavanju rešenja poslovnog problema korišćenjem znanja iz oblasti inženjerstva i menadžmenta.

“EBEC je izazov koji iznova stavljamo pred sebe čitavu deceniju. Želeli smo da pružimo studentima šansu i motivaciju da naprave mali, ali veoma značajan prvi korak u svet rešavanja pravih inženjerskih problema. Takmičili smo se sami sa sobom u nameri da svake naredne godine damo bar za nijansu veći doprinos inženjerskoj zajednici u Srbiji, i istovremeno, kao organizacija ostvarimo svoju misiju - da unapredimo studente”, kaže Jelena Jakšić, član izvršnog odbora BEST Beograda.

Pored lokalne runde EBEC takmičenja, Beogradski dani inženjera studentima nude i raznovrsne radionice za razvijanje ličnih veština, interakciju sa predstavnicima kompanija, kao i Sajam nauke. Beogradski dani inženjera imaju za cilj da se među studentima učesnicima razviju timski duh i zdrava takmičarska atmosfera i ispolje kreativnost i fleksibilnost – veštine koje će im koristiti u daljem radu.

Prijave za učešće na Beogradskim danima inženjera se otvaraju 20. februara.

Više informacija o projektu možete naći na stranici ebec.best.rs.

 

Udruženje studenata tehnike Evrope ─ BEST Beograd je nevladina, neprofitna i nestranačka studentska organizacija. BEST (eng. Board of European Students of Technology) okuplja studente inzenjerskih usmerenja na 96 univerziteta u 33 zemlje Evrope. BEST Beograd je kroz svoje aktvnosti omogućio da više od 1 500 studenata Univerziteta u Beogradu poseti edukativne i kulturne programe širom Evrope, kao i da više od 2 000 evropskih studenata upozna Beograd.

Kontakt osoba BEST Beograda za medije: Marina Madžarević, 060 474 55 22

PR projekta Beogradski dani inženjera: Martina Perisić, 064 001 91 91

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti