Aukcija za dodelu frekvencija za uvođenje 5G mreže u Srbiji u prvoj polovini 2022.

Komentari: 0
Fotografija od: pixabay.com

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić izjavila je da aukcija za dodelu frekvencija za uvođenje 5G mreže u Srbiji neće biti raspisana ove godine i da raspisivanje treba očekivati do kraja prve polovine 2022. godine.

Ona je na poslovnom razgovoru sa predstavnicima Američke privredne komore u Srbiji (AmCham) navela da se sa pripremama za uvođenje 5G mreže krenulo početkom prošle godine ali da su one zbog pandemije korona virusa odložene.

Govoreći o važnosti uvođenja 5G mreže za povećanje konkurentnosti srpske privrede u regionu, ali i globalno, ministarka Matić je izjavila da su naše kompanije spremne, a da se izrada Pravilnika o kriterijumima za minimalno učešće i aukcija za 5G frekvenciju očekuje u prvoj polovini 2022. godine.

Komentarišući važnost 5G signala, ministarka Matić je naglasila da je za uspeh ovog projekta pored same aukcije ključna spremnost telekomunikacionih operatora za ulaganje u infrastrukturu koja će omogućiti pun opseg usluga, od agrara do medicine i ostalih, koje 5G može u potpunosti da omogući.

Zajedničkom kampanjom protiv nelegalne e-trgovine

Ovom prilikom lansirana je zajednička kampanja Američke privredne komore i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunkacija "Klikni na sigurno kupuj provereno" sa ciljem suzbijanja ilegalne trgovine preko interneta.

Trgovina preko interneta se ubrzano razvija i sve češće zamenjuje tradicionalnu kupovinu a tokom perioda pandemije povećala se za 300%, dok se u isto vreme veliki procenat nelegalne trgovine prebacio na internet.

Izvor: eKapija

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti