Amerikancima rad od kuće od početka pandemije koronavirusa dnevno štedeo 758 miliona dolara

Komentari: 0
Fotografija od: pixabay.com

Amerikanci su dnevno štedeli 758 miliona dolara od početka pandemije koronavirusa, računajući u to utrošeno vreme i troškove puta, time što su redukovali odlaske na poslove, pokazalo je novo istraživanje ekonomiste sa Upwork-a, Adama Ozimeka.

To doprinosi ukupnom ekonomskom uticaju od skoro 91 milijardu dolara, pokazalo je istraživanje ove frilensing platforme.

Uštede su podeljene u nekoliko kategorija, uključujući direktne troškove i vreme, pri čemu vreme donosi najveće ekonomske koristi.

Ako je prosečna vrednost sat vremena provedenog u putovanju automobilom 12,5 dolara, Amerikanci su kolektivno uštedeli 411 miliona dolara dnevno boraveći kod kuće.

Manja putovanja do benzinske pumpe ili servisa dodaje još 183 miliona dolara dnevne uštede.

Smanjenje nesreća, zagađenja i drugih socijalnih uticaja doprineli su sa 164 miliona dolara više u kasni, zaključeno je u istraživanju koje se temelji na nekoliko ekonomskih studija, uključujući izveštaj iz 2019. godine o troškovima putovanja na posao.

Kada su u pitanju Amerikanci koji su se vozili na posao pre pandemije, svaki od njih je do sada u proseku uštedeo više od 2.000 dolara radeći od kuće od sredine marta.

Putnici su štedeli više od 70 minuta dnevno u oblastima kao što su Njujork, Vašington i San Francisko.

 

Izvor: BIZLife

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti