Air Serbia prvi put ostvarila više od 200.000 putnika u novembru

Komentari: 0
Fotografija od: Air Serbia/Luka Filipović

Nacionalna avio-kompanija Srbije, Er Srbija (Air Serbia), objavila je da je tokom novembra u redovnom i čarter saobraćaju prevezla više od 200.000 putnika, što je najveći broj putnika za taj mesec od 2013. godine, od kada kompanija posluje pod sadašnjim imenom.

Tokom novembra, koji, kako je navedeno, u ovom delu sveta važi za jedan od meseci sa najnižim intenzitetom saobraćaja, srpska nacionalna avio-kompanija ostvarila je rast od 113% u broju prevezenih putnika, odnosno dvostruko više nego u novembru 2021. godine.

U poređenju sa novembrom rekordne 2019. godine takođe je zabeleženo povećanje i to od 15 odsto.

- Za prvih jedanaest meseci ove godine prevezli smo više od 2,5 miliona putnika.

To je million putnika više u odnosu na prošlu godinu. Kada pogledamo unazad, najuspešnija godina Er Srbije bila je 2019. kada smo, od januara do novembra, prevezli tek za četiri odsto više putnika nego ove godine - izjavio je direktor komercijale i strategije Er Srbije Boško Rupić.

Kako je precizirano, tokom novembra, Er Srbija je obavila 2.536 letova sa matičnog beogradskog aerodroma, kao i aerodroma u Nišu i Kraljevu, čime je za 10% premašila ukupan broj letova iz novembra 2019. godine.

Neke od najtraženijih destinacija tokom novembra bile su Pariz, Njujork, Cirih, London, Istanbul, Podgorica i Amsterdam.

Izvor: Beta

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti