700 miliona evra za novu fabriku lekova

Komentari: 0
Fotografija od: Copyright: BoehringerIngelheim

Nemačka farmaceutska kompanija „BoehringerIngelheim“ gradi novu fabriku bioloških lekova u 12. Bečkom okrugu, Majdling. Skoro 700 miliona evra obezbeđeno je za investiciju koja će stvoriti 500 novih radnih mesta za visoko kvalifikovane radnike.

Projekat predstavlja najveću pojedinačnu investiciju u istoriji kompanije, kao i najveće korporativno ulaganje u Beču od 1979. godine, kada je „General Motors“ otvorio fabriku u bečkoj gradskoj četvrti Aspern.

Svečanom postavljanju temelja fabrike, 12. oktobra 2017. godine, prisustvovali suizmeđu ostalih austrijski kancelar Kristijan Kern, austrijski ministar finansija Hans-Jerg Šeling, gradonačelnik Beča Mihael Hojpl i Renate Brauner, članica gradske vlade zadužena za privredu. Predviđeno je da pogon počne sa radom 2021. godine i da proizvodi pre svega biološke lekove korišćenjem ćelijskih kultura.

„Biološki lekovi obećavaju pozitivne ishode u budućnosti, a oblast prirodnih nauka je važna za Beč kao istraživačku lokaciju“, izjavio je gradonačelnik Beča Mihael Hojpl. „Mi ne proizvodimo samo aktivne supstance za sopstvene biološke lekove, nego i za skoro sve velike farmaceutske kuće“, objašnjava Hubertus fon Baumbah, predsednik rukovodstva kompanije.

Posle pogona u Nemačkoj, Sjedinjenim Američkim Državama i Kini, fabrika u Beču biće četvrta lokacija kompanije na kojoj se proizvode biološki lekovi na bazi ćelijskih kultura.

Izvor: 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti