22. aprila u Novom Sadu održaće se XX Nacionalni kup u robotici Eurobot Srbija

Komentari: 0
Fotografija od: pixabay.com

Jubilarni XX Nacionalni kup u robotici "Eurobot Srbija" održaće se 22. aprila 2023. u holu zgrade Naučno-tehnološkog parka u Novom Sadu.

Tri najbolje plasirane ekipe sa nacionalnog kupa kvalifikovaće se za učešće na evropskom prvenstvu u robotici "Eurobot 2023" koje će se održati od 17. do 20. maja u Francuskoj.

Takmičenje se organizuje pod okriljem Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, a pod pokroviteljstvom velikog broja kompanija.

Donatori takmičenja su kompanije: 3Lateral d.o.o Novi Sad, Elmed d.o.o Temerin, UnderIT d.o.o, Enlight IT sourcing d.o.o, kao i Naučno-tehnološki park Novi Sad.

Sponzori takmičenja su kompanije: Schneider Electric LLC Novi Sad, Tajfun HIL d.o.o, Continental Automotive Serbia d.o.o. i Mitsubishi Electric.

Takmičenje se organizuje uz podršku Pokrajinske vlade.

U cilju promocije nauke, kao prateći program događaja, u holu zgrade biće postavljena izložba na kojoj će biti prikazani različiti robotski i mehatronički sistemi uključujući kolaborativne i mobilne robote.

"Eurobot" je međunarodno takmičenje mladih, pretežno studenata, iz domena robotike. Takmičenje se odvija tako što se svake godine pravi robot koji treba da ispuni potpuno novi zadatak.

Izvor: eKapija

 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti