10. Međunarodna konferencija o modeliranju i analizi železničkog saobraćaja - od 25. do 28. aprila u Beogradu

Komentari: 0
Fotografija od: pixabay.com

Beograd će biti domaćin najvećeg svetskog skupa posvećenog železnici - 10. Međunarodne konferencije o modeliranju i analizi železničkog saobraćaja (ICROMA), koji će biti održan od 25. do 28. aprila ove godine.

Organizatori skupa koji nosi naziv "RailBelgrade 2023" su Saobraćajni fakultet Univerziteta u Beogradu i međunarodna ekspertska organizacija IAROR.

Ovaj skup okupiće najveće svetske eksperte posvećene razvoju železnice i pokrenuće interdisciplinarne diskusije u oblasti planiranja i rada železnice, navedeno je u saopštenju fakulteta.

Međunarodna konferencija će omogućiti istraživačima, konsultantima i stručnjacima iz sektora železnice da se sretnu, predstave svoja najnovija istraživanja, razmenjuju znanja i diskutuju o trenutnom razvoju i primeni.

Vodeći naučnici iz različitih disciplina i profesionalci iz železničke industrije izložiće tokom ove konferencije najnovija saznanja vezana za železnički saobraćaj i dati smernice u kojem pravcu će se ova oblast dalje razvijati.

- Organizacijom ove konferencije Beogradu je učinjena velika čast jer je svrstan u malobrojnu grupu svetskih metropola koje su imale priliku da na jednom mestu okupe tako značajna imena iz sveta železnice.

Od velikog je značaja da Srbija bude na globalnoj mapi naučno-istraživačke i ekspertske zajednice posvećene razvoju železnice.

Posebno u kontekstu toga što železnički saobraćaj u našoj zemlji doživljava novo proleće i rađanje i vraća mu se značaj i uloga koju ima u većini zemalja sveta - kaže prof. dr Nebojša Bojović, dekan Saobraćajnog fakulteta.

Na konferenciji će govoriti više od 200 eksperata i naučnika iz više od 20 zemalja, a na skupu učestvuju predstavnici više od 50 univerziteta i naučnih instituta.

Izvor: eKapija

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti