Google sa 800 miliona dolara pomaže u borbi protiv pandemije

Komentari: 0

Fotografija od: pixabay.com

Prvi čovek Google Sundar Pichai objavio je kako će njegova kompanija donirati čak 800 miliona dolara malim i srednjim preduzećima, zdravstvenim organizacijama, vladama, kao i zdravstvenim radnicima "na prvoj liniji odbrane" od pandemije korona virusa.

Donacija će biti kombinacija nekoliko mera, od izravnog doniranja novca do besplatnog korištenja Googleovih servisa i usluga.

Svetska zdravstvena organizacija i preko stotinu agencija širom sveta dobiće 250 miliona dolara u oglasnom prostoru, kako bi do što više ljudi došle bitne informacije o prevenciji širenja virusa.

Ovo je čak deset puta veća donacija od inicijalne koja je najavljena prošlog meseca, napisao je Pichai. Dodatnih 20 miliona dolara za istu svrhu dobiće nevladine organizacije.

Dve stotine miliona dolara biće prebačeno u investicijski fond koji će ulagati u mala i srednja preduzeća u celom svetu, slično kao što to sada čini Google.org s 15 miliona dolara godišnje.

Mala i srednja preduzeća koja su tokom proteklih godinu dana koristila oglašivačku platformu Google Ads dobit će ukupno 340 miliona dolara u besplatnim oglasima do kraja 2020. godine.

Biće tu i 20 miliona dolara u besplatnim cloud uslugama za obrazovne ustanove i istraživače koji se bave borbom protiv korona virusa, kao i dodatne manje donacije kompanijama koje proizvode zaštitnu opremu, a Googleovi i Alphabetovi zaposleni pomoći će i proizvođačima medicinskih respiratora svojim iskustvom i inženjerskim znanjem.

Izvor: www.seebiz.eu

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti