Beč dobija 3,5 milijardi evra za infrastrukturu

Komentari: 0
Fotografija od: Copyright: Schaub-Walzer / PID (Beč)

Austrijsko ministarstvo za saobraćaj, inovacije i tehnologiju investiraće do 2022. godine 3,5 milijardievra u infrastrukturne, tehnološke i istraživačke projekte u Beču.

Veći deo sredstava, 1,6 milijardi evra, biće upotrebljen za izgradnju i modernizaciju železničkog saobraćaja i metroa, dok je milijardu evra predviđeno za proširenje mreže puteva. Za projekte u oblasti primenjenog istraživanja i razvoja biće izdvojeno 750 miliona evra, a 50 miliona evra je predviđeno za investicije u internet infrastrukturu u austrijskoj prestonici. 

„Jako mi je drago što nam je Ministarstvo infrastrukture partner koji će u narednim godinama investirati u inovativne i održive projekte u našem gradu. Kroz javne investicije unapređujemo infrastrukturu Beča, proširujemo postojeće i stvaramo nove ponude, od javnog prevoza do digitalne infrastrukture. Od ovakvih projekata profitira stotine firmi van granica Beča. Tako je na produženju metro linije U1 bilo angažovano više od 200 preduzeća“, izjavila je RenateBrauner, članica gradske vlade. 

Investicije u železnički saobraćaj obuhvataju pre svega projekte proširenja železničkih linija na relacijama od Beča do Bratislave i Breclava, a najveći deo sredstava za obnovu puteva biće investiran u izgradnju poslednje deonice obilaznice oko Beča.U oblasti istraživanja u Beču su posebno zastupljene komunikacione tehnologije, kompujterska tehnika, medicina, biologija i farmacija, pa će shodno tome sredstva biti adekvatno raspoređena. 

Sve ove investicije će u narednim godinama stvoriti i osigurati do 44.000 radnih mesta.

 

Izvor: 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti