VLT® AUTOMATIONDRIVE FC 302- DONOŠENJE PRAVE PROMENE

Komentari: 0

Industrijski termini poput “pametnog održavanja“ i “fabrika sutrašnjice“ postali su deo svakodnevnog leksikona. To su termini koji predstavljaju krajnji cilj svakog posla – visoko efikasan i dobro vođen rad.

Ali to ne znači da dolaze bez prepreka: prelazak sa teorije na praksu za proizvođače hrane i pića koji prelaze na model pametne fabrike... pa, može se osećati više kao ogroman skok nego korak.

Međutim, uprkos izazovima, pivarska kompanija HEINEKEN Netherlands Supply odlučila je da, kako bi osigurala čvršću i održiviju budućnost, mora da zakorači na nepoznatu teritoriju i prihvati inovacije…

…Korišćenje Danfoss VLT® frekventnih pretvarača sa integrisanim mogućnostima praćenja stanja (CBM) za postizanje svojih ciljeva

Izazov

S obzirom da se očekuje da će evropsko tržište piva porasti za 15,2% do 2025. godine, HEINEKEN shvata da njegova proizvodna linija mora uvek da bude na visini zadatka – sa svim sredstvima koja se očekuju da isporuče dosledno pouzdane i odlične performanse.

Međutim, pre nego što je Danfoss Drives uneo podatke, pivara se suočavala sa skupim i dugotrajnim prekidima kad god bi se desila greška na mašini, sa operacijama koje su se odvijale u teškim, vlažnim uslovima i svim aplikacijama koje sadrže skrivene motore – što im otežava pristup kada se pojave problemi.

Danfoss je imao zadatak da pomogne pivari da:

• Poveća vreme rada

• Snizi troškove

• Poboljša upravljanje rezervnim delovima i zalihama

• Pristupi novim nivoima podataka o mašini

• Poboljša performanse aplikacija i sistema

Rešenje

U avgustu 2019. Danfoss Drives je predložio HEINEKEN-u da instalira VLT® frekventne pretvarače sa ugrađenom inteligencijom, komunikacionim protokolom i opcionim senzorima vibracija.

Signali za praćenje na osnovu stanja su zatim integrisani u sistem održavanja pivare putem komunikacije. Pivara je takođe nabavila senzore vibracija od 4-20 mA.

Dodatnu podršku projektu pružili su Hansford Sensors i Danfoss određivanje opsega projekta, puštanje u rad i obuku, kao i održavanje radionica za određivanje najboljeg rešenja za potrebe HEINEKEN-a.

VLT frekventni pretvarači takođe podržavaju postojeće komunikacione interfejse i softver kao što su opcione kartice za komunikaciju, lokalni kontrolni paneli i VLT® Motion Control Tool MCT 10, što znači da HEINEKEN nije morao da investira u novi paralelni sistem kao deo nadogradnje.

"CBM je odličan dodatak već veoma dobrom pretvaraču. Sada je HEINEKEN standardizovan na VLT® AutomationDrive FC 302.” - Jan Brouvers, detaljni inženjer u HEINEKEN-ovoj pivari Den Bosch"

Ishod

VLT® Motion Control Tool MCT 10 plug-in pokazao se kao pravi menjač igre, omogućavajući neometano puštanje u rad sa doslednim podešavanjima parametara.

I tako, sa mogućnošću da prikupi više kritičnih podataka o aplikaciji u realnom vremenu nego ikada ranije – i zahvaljujući naporima Danfoss Drives – HEINEKEN je bio u mogućnosti da optimizuje svoju Den Bosch proizvodnu liniju i dodatno je rešio sve svoje bolne tačke i time uvećao ukupnu vrednost.

Pored toga, digitalna ekspertiza Danfoss Drives-a omogućila je HEINEKEN-u da ode i rekonstruiše ostale svoje pretvarače u ostatku svojih objekata sa funkcijom praćenja zasnovanom na stanju.

U zaključku, nadogradnja Den Bosch-a pokazuje da nadgledanje zasnovano na stanju više nije premium proizvod namenjen za nekoliko kritičnih uređaja, već pristupačno rešenje dostupno svima – zahvaljujući inovativnom pristupu Danfoss Drives koji razmišlja unapred.

Da biste pronašli druge slučajeve ili čuli više o tome šta Danfoss Drives mogu učiniti za Vaše poslovanje, posetite našu veb stranicu.

Danfoss d.o.o.
Ulica Đorđa Stanojevića 12,
11070 Novi Beograd,
Srbija,
Tel.: +381 11 209 8554
danfoss.com




 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti