Visoki standardi kvaliteta zahtevaju napredna rešenja

Komentari: 0

Eltras in protekle 2017. godine, zabeležio je značajne rezultate iz oblasti mašinogradnje i automatizacije proizvodnih procesa. Visoki standardi kvaliteta nameću zahteve za naprednijim rešenjima, od kojih za ovu priliku izdvajamo Universal Robots i Robotiq.

Eltras in kao preporučeni distributer od strane navedenih kompanija, u ovoj godini fokusiraće se na upoznavanju što većeg broja vlasnika, menadžera i osoba zaduženih za povećanje produktivnosti u svojim kompanijama, predstavljajući im sve prednosti UR kolaborativnih robota u proizvodnji.

Sama činjenica da za njihovo rukovanje, programiranje i puštanje u rad nije potrebno inženjersko znanje, govori o širokom prostoru primene.

Dobra vest za sve one koji razmišljaju u pravcu većeg stepena automatizacije svojih proizvodnih postupaka je da srpske kompanije, koje su protekle godine integrisale u svoju proizvodnju eksperimentalno jedan UR robot, početkom ove godine integrišu dva i do kraja godine još dva robota. Njihova iskustva u podizanju produktivnosti sa istim brojem zaposlenih u istom proizvodnom prostoru, navela su ih na odluku, da nastave sa integracijom UR robota.

Jednostavno, integracijom UR robota u proces proizvodnje, operater dobija više vremena za kontrolu kvaliteta i nadzor u proizvodnji.

Robotiq vizualni sistemi, zajedno sa senzorom sile snage i hvataljkama, oprema su koja je sertifikovana od strane Universal-a, sa kojim zajedno postižu brze i kvalitetnije rezultate, zbog jednostavnosti rukovanja i programiranja za rad u proizvodnji.
Pitanje koje se često postavlja od strane rukovodioca kompanija je „Kako povećati produktivnost, sa kapacitetima koje trenutno posedujemo?“ dobilo je odgovor - UNIVERSAL ROBOTS

Robotiq i “Lean Robotics” metodologija 

Robotiq kompanija sa svojim sedištem u Quebec-u (Kanada), oslanja se na globalnu mrežu distributera u više od 40 zemalja širom sveta. 

Njihovi proizvodi i metodologija „Lean Robotics“ omogućavaju proizvođačima lakšu integraciju robotskih ćelija u njihovim proizvodnjama. Robotiq proizvodi imaju za cilj smanjenje ulaznih prepreka u svet industrijske automatizacije.

Njihov glavni zadatak je da omoguće automatizaciju u područjima koja su se ranije smatrala suviše složenim ili skupim, nudeći „Plug and Play“ komponente i „Insights“ softversko rešenje, čime omogućavaju brzi povraćaj investicije. 

Njihova ideja je, rad i programiranje omogućeno svima, bez potrebe za obimnim tehničkim znanjem. U svojoj ponudi imaju različite vrste hvataljki za robote (sa dva ili tri prsta), senzore sile snage (raspona od plus-minus 300N) i vizualni sistem (minimalnog vidnog polja od 10 x7,5cm).

Softversko rešenje „Insights“ omogućava praćenja stanja robota kroz određeni vremenski period, čime se dobija bolja slika o delovima operacije robota, koji bi mogli biti dodatno optimizovani. 

Svi proizvodi iz Robotiq asortimana, su sertifikovani od strane kompanije Universal Robots. Testirani su i odobreni da savršeno pristaju Universal robotima, zbog jednostavnog podešavanja i programiranja. Rezultat je brza i nisko rizična integracija. 

Kontakt:
Eltras IN d.o.o.
Cara Dušana 112 Zemun - Belgrade
+381 11 77 03 224

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti