VISOKA TEHNOLOGIJA OD CLOOS-a

Komentari: 0

Kineske kompanije povećavaju ulaganja u visoko automatizovane sisteme zavarivanja. Već nekoliko godina, stručnjak za industrijska vozila Henan Junton Vehicle potpuno veruje Cloos- ovoj tehnologiji zavarivanja.

Zahvaljujući visoko automatizovanim sistemima za zavarivanje, kompanija može dodatno povećati efikasnost svoje proizvodnje i na taj način proširiti svoju konkurentnost.

Henan Junton Vehicle Co., Ltd. je osnovan 2005. godine i stalno raste. Danas je to kompanija proizvođač industrijskih vozila sa najvećim kapacitetom proizvodnje u Kini.

Proizvodni portfolio, između ostalog uključuje autokranove (autodizalice) i industrijska transportna vozila. Ukupno, Junton proizvodi 200 različitih proizvoda.

Proizvodnja i deo razvojnog sektora nalaze se u sedištu u Sanmenkiji u Henanu, pokrajini centralne Kine.

Ovde oko 1.500 zaposlenih godišnje proizvede oko 80.000 vozila u proizvodnom prostoru površine više od 1.000.000 metara kvadratnih. Još jedan centar za istraživanje i razvoj nalazi se u Xi'anu, u pokrajini Shaanxi.

Kompanija prodaje vozila širom Kine i u inostranstvu u Jugoistočnoj Aziji, Africi, Centralnoj Aziji i Južnoj Americi.

"Želeli bismo da još više povećamo kvalitet i produktivnost naše proizvodnje kroz stalne investicije u tehnologiju automatskog zavarivanja", objašnjava Jianfeng Pan, generalni direktor i vlasnik Henan Junton Vehicle Co., Ltd.

"Želimo da obnovimo našu proizvodnju u smislu najsavremenijih tehnologija u pogledu digitalizacije i povezivanja u poređenju širom sveta. " Ukupno, Henan Junton Vehicle ima 39 CLOOS robota za zavarivanje koji su u pogonu.

Još 26 robotskih sistema je već naručeno i uskoro će biti pušteno u rad. U naredne tri godine, biće dodato još 60 CLOOS robota za zavarivanje. “

Kompleksni robotski sistem sa inteligentnom raspodelom sklopova 

U modernoj proizvodnoj hali, dnevno se proizvode komponente za više od 100 dampera za kamione u složenom, lančanom sistemu za zavarivanje.

Sistem se sastoji od četiri zavarivačke stanice sa ukupno 12 QIROX robota tipa QRC-410-E (7 osi).

Robot sa šestoosnom zglobnom rukom ima ekscentarsku 7-mu os koja je integrisana između baze robota i centralne tačke prve osi gibanja.

Ova sedma osa proširuje radni prostor robota i omogućava optimalno pozicioniranje gorionika za zavarivanje. U dve stanice rade po dva robota, a u druge dve stanice rade po četiri robota.

Roboti za zavarivanje se montiraju uspravno na linearne tračnice postavljene na podu. Robot se vozi u horizontalnom smeru, što pojednostavljuje zavarivanje dugih obradaka.

Centralni sistem kontroliše transport prihvatnih alata. Čim je alat spreman, operater ga oprema sa radnim predmetom. Zatim automatsko upravljanje šalje automatizovano vođeno vozilo da donese radni predmet.

Upravljanje obaveštava vozilo kakva je vrsta obradka i kojoj se stanici za zavarivanje treba prevoziti.

Čim pozicioner preuzme prihvatni alat s obradnim predmetom, odgovarajući roboti dobiju naredbu od upravljanja i zavarivanje se automatski pokreće.

Nakon zavarivanja, roboti šalju signal upravljačkoj jedinici, tako da automatizovano vođeno transportno vozilo ponovo preuzme prihvatni alat.

Nakon toga, radnik istovaruje zavareni radni predmet. Prazni prihvatni alat se zatim šalje od kraja do startnog položaja preko transportne trake iznad linije zavarivanja.

Zatim se procedura ponovo pokreće i upravljanje šalje vozilo za sledeći radni predmet. 

Kompletan proizvodni proces sa inteligentnom logistikom i rešenjem za zavarivanje, omogućava proizvodnju skoro bez operatera.

"Tokom posete fabrike, naši klijenti se dive najnovijoj tehnologiji proizvodnje i cene visok nivo automatizacije", ističe Pan.

"Sve u svemu, mogli bismo značajno povećati performanse tržišta u pogledu kvaliteta i efikasnosti proizvoda." 

Robotski sistem sa inteligentnim shuttle rešenjem 

Još jedan CLOOS robotski sistem zavaruje manje priključene delove i pribor za kipere. Pet QIROX robota tipa QRC-350 zavaruju više od 60 različitih izvedbi. 

Fokus sistema je na inteligentnom shuttle sistemu koji automatski raspodeljuje prihvatne alate sa delovima na različite (slobodne) robote za zavarivanje.

Šatl u tovarnom prostoru automatski prepoznaje do koje se stanice za zavarivanje šalje. Robot za zavarivanje takođe identifikuje sa šablona koji program zavarivanja koristi za komponentu.

Šatl je opremljen dvostrukom hvataljkom koja omogućava gotovo istovremeni utovar i istovar komponenti.

"CLOOS sistem nam je omogućio da značajno poboljšamo kvalitet proizvodnih procesa i radnog okruženja i povećamo ponovljivost", kaže Wu Junli, menadžer proizvodnje za priključene delove i pribor.

"Inteligentno prepoznavanje komponenti enormno olakšava proizvodnju." 

Lančani sistem sa automatizovanim sistemom za skladištenje

Još jedan veoma složen lančani sistem zavaruje nosače krana i manje okretne tornje. Ovaj sistem se sastoji od četiri QIROX KRC-410-E robota i sistema za skladištenje. 

Tri robota zavaruju različite tipove nosača krana, dok jedan robot samo zavaruje manje rotirajuće tornje. Delovi se ručno postavljaju na prihvatne alate.

Zatim operater skenira bar kod na uređaju i privremeno se skladišti u sistemu za skladištenje.

Kada je odgovarajući robot za zavarivanje na raspolaganju, obslužni poziciner postavljen na tračnice na podu dobija radni komad i odvodi ga u stanicu za zavarivanje. 

Nakon procesa zavarivanja, opslužni pozicioner ponovo podiže radni predmet i privremeno ga skladišti radi hlađenja.

Kada je komponenta hladna, ona se automatski dovodi do stanice za istovar. Nakon istovara, prazna prihvatni alat se vraća u privremeno skladište.

Prednosti inteligentnog sistema su očigledne. Zbog automatizovanih logističkih rešenja, greške usled pogrešne raspodele komponenti mogu se potpuno izbeći.

Tako Junton štedi mnogo vremena, prostora i troškova. Štaviše, vremena ciklusa su znatno smanjena.

Troškovi za osoblje se takođe mogu smanjiti, dok su uslovi rada operatera u suštini poboljšani. 

Automatizovane linije zavarivanja ispunjavaju visoke zahteve 

Zahvaljujući upotrebi visoko automatizovane tehnologije zavarivanja, kompanija može značajno povećati svoju konkurentnost.

Kao prvo, upotrebom fleksibilnih CLOOS robotskih sistema porastao je output: Henan Junton Vehicle proizvodi 20 pokretnih dizalica i 100 kipera svaki dan.

Drugo, produktivnost je značajno porasla. Zbog prelaska sa ručnog na automatsko zavarivanje, vreme zavarivanja je smanjeno za skoro polovinu.

Osim toga, nema zastoja u odnosu na ručno zavarivanje. Sve u svemu, Henan Junton je mogao značajno da smanji troškove proizvodnje i - istovremeno - poveća kvalitet.

"CLOOS je kompanija sa dugom tradicijom i vrhunskim tehnologijama", ističe Pan.

"Nameravamo dalje intenzivirati saradnju sa CLOOS-om u narednim godinama, kako bi našu proizvodnju učinili još modernijom i postali broj 1 širom sveta u industriji industrijskih vozila i dizalica”.

Cloos Austria GmbH
Rheinboldtstraße 15
2362 Biedermannsdorf
Tel.: +43 (699) 14442404
Zarko.jurisic@cloos.co.at
office@cloos.co.at
www.cloos.co.at
www.cloos.de




 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti