VIPER - WRAP AROUND SISTEMI KARTONIRANJA

Komentari: 0

StanTech proizvodi različite automarske sisteme kartoniranja, gde vodeću ulogu imaju mašine i sistemi koji kutiju formiraju iz ravne kartonske ploče. Stručni timovi velikih proizvodnih sistema prepoznaju benefite uvođenja ravne kartonske ploče kao formu , tip kutije u svoje pogone.

Pored vidljivih benefita koji se mogu obračunati (uštede u ceni kartona, transporta, skladištenja),tu su i bitni prateći benefiti koji idu na ruku marketingu. Možda je pre svega ovoga od značaja sigurnost proizvoda: kutija se mora pocepati da bi se otvorila. Topli lepak tako snažno drži zalepljene dve stranice kartona da se pri otvaranju obavezno cepa sloj kartona!

Pored toga zalepljenost ostaje i u uslovima toplo/hladno/vlažno, što je vrlo čest slučaj pri prelasku proizvoda iz zone skladištenja, transporta, do prodajnog objekta. Prihvaćeni izraz za ovu vrstu pakovanja proizvoda u kartonske kutije je wrap around. Ovaj termin podrazumeva formiranje kutije, omotavanjem oko grupe proizvoda.

S obzirom da ne postoji izraz u srpskom jeziku, jasno je da je u pitanju napredna, moderna forma pakovanja koja je donela brojne prednosti. Široko prihvaćeni automatski sistemi koji se koriste na kraju produktivnih proizvodnih linija. Naravno, najviše se primenjue u prehrambenoj industriji.

Tu su proizvodne linije visokih kapaciteta kojima su potrebne ovako moćne automatske mašine za kartoniranje na kraju.

Prisutna i stalna potreba za uštedama i maximalnim iskorišćenjem resursa, pa ovi sistemi pružaju idealnu podršku. Još jedna bitna odrednica kvalifikuje VIPER sisteme, flexibilnost. Marketing je u stalnoj potrazi i zahtevima za novim, drugačijim formama pakovanja i izlasku pred kupca, a VIPER sistemi to omogućavaju.

U ovoj oblasti StanTech nudi tri solucije: VIPER je full wrap around sistem pakovanja. Može biti podesiv za različite dimenzije kutija (ručno ili automatski pomoću naloga na operacionom panelu (OP) i elektro motorima). Automatska promena formata je sve češči zahtev, jer je učestalo dnevno podešavanje za drugi format pakovanja postalo imperativ.

Glavni konvejer je lančasti sa prilozima za formiranje kutija oko grupe proizvoda.  StanTech VIPER sistemi su mašine indeksnog kretanja, kapaciteta do 20 kutija u minuti. U zavisnosnosti od vrste proizvoda koji se pakuje, ulazni moduli se razlikuju.

U ulaznoj sekciji sistema, proizvodi se mogu kontrolisati kamerama, težinski i sl. Neuslovni proizvodi se odbacuju automatski. Kutije, tj. ravne predformirane ploče se mogu perforirati za svrhu izlaganja proizvoda na polici. Sistem senzora kontroliše svaku zonu rada sistema, prisustvo proizvoda i kartona, tako da je minimizovano vreme zastoja.

VIPER TL je sistem dizajniran da pakuje proizvode u dva tipa kutija: TRAY&LID i Wrap around. Ovaj sistem se odlikuje visokom fleksibilnišću i brzinom. Opremljen je sa 2 magacina kartona (za trej i poklopac), a ovaj drugi omogućava i formiranje WA kutije uz poseban alat za zatvaranje, naravno.

S obzirom da je sve prisutniji zahtev za shelf ready kutijama, ova solucija WA kartoniranja je postala best seller! Zahtev za brzim izlaganjem na polici, samo uklanjanjem poklopca, doveo je do Tray&Lid kutije. Ovaj zahtev trgovinskih lanaca čak dezavuiše i cepanje po perforaciji u svrhu izlaganja proizvoda.

Formiranje i drugog tipa kutije na istoj mašini, tehničkom timu daje mogućnost da isporučuju proizvod u zatvorenoj WA kutiji (transportna kutija), kao I u otvorenoj WA kutiji (tipa gajbice koja ima noseća ramena za postavljanje na paletu kad proizvod ne nosi težinu na paleti).

VIPER PRO sistem sličnih ali specifičnih karakteristika. Tip kutije je takođe ravna predformirana kartonska ploča sa svojim benefitima. Ovaj sistem je dizajniran da prihvata i pakuje proizvode koji se mogu opisati kao rasuti teret ili nestabilne formacije.

Ovim proizvodima je neophodno držanje i sa bočnih strana pri pakovanju, a ipak se preguravaju na polupripremljenu površinu kutije. Pridržavanjem grupe proizvoda na poziciji, podižemo stranice kutije, obavljamo lepljenje uz podršku gornjeg formatnog alata čime postižemo kvalitetnu formaciju kutije.

Nema podešavanja za razlike u dimenzijama kutija na glavnom konvejeru, nema podmazivanja, jednostavan, brz i fleksibilan sistem, manje pokretnih delova i niz drugih pogodnosti za klijenta.

Stručni tim StanTech-a će uvek svojim klijentima predložiti najbolju soluciju koja odgovara njihovim zahtevima i potrebama. Kako su proizvodi u prehrambenoj industriji vrlo različiti, kao i kapaciteti, formacije ulaganja, ulazna sekcija je predmet stalnog usklađivanja i novih rešenja. U velikoj meri, integrisanje robotskih jedinica nudi jednostavnost i fleksibilnost.

Može se reći da na svakoj drugoj proizvodnoj liniji u zadnje 3 godine StanTech tim integriše jednu ili više robotskih jedinica.

Sve mašine dizajnirane i proizvedene pod krovom StanTech u Beogradu su opremljene elektronikom najnovije generacije. Time pružamo vrhunsku podršku menadžmentu u fabrikama koje su naši kupci na svim meridijanima. INDUSTRIJA 4.0 je prisutna u integracionim rešenjima naših sistema koji daju brojne korisne informacije menadžerskim timovima.

Asistencija na daljinu podrazumevana je na svim isporučenim sistemima. S obzirom da je izvoz prevashodni način rada, mašine iz StanTech se nalaze i na vrlo udaljenim destinacijama (Novi Zeland).

Dijagnostika i asistencija na daljinu su jedina rešenja kojima se minimizuju zastoji.

Tržišna utakmica, kojoj smo svi generalno izloženi na svetskom nivou, nameće nova rešenja i u zoni automatskog kartoniranja, a StanTech tim je tu da svoja internacionalna znanja i iskustva podeli sa svojim klijentima, kao i da prihvati iskustva koja su potvrđena u praksi.

StanTech
Batajnički drum 285A, 11080 Beograd
tel. +381 11 414 5050
e-mail: office@stantech.rs
www.stantech.rs

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti