Vesimpex - Analiza, Projektovanje, Implementacija, Podrška, Održavanje

Komentari: 0

Uvod širmovanih kablova

EMC kompatibilni uvod i rasterećenje kablova

Kombinovana Rittal šina za rasterećenje i povezivanje širmovanih kablova omogućava da se zadrži EMC kompatibilnost i uštedi vreme kod montaže. Jedna komponenta umesto dve objedinjuje sve potrebne funkcije. Najpre, kablovske obujmice obezbeđuju prihvat i rasterećenje kablova u vrlo širokom opsegu dimenzija. 

Drugi element, koji se montira na istu šinu, obezbeđuje kvalitetan i pouzdan kontakt za izjednačenje potencijala. Za manje prečnike kablova, moguće je rasterećenje vezicama koje se vezuju na T-proreze koji postoje celom širinom šine. Sastavni deo paketa čine nosači šine koji obezbeđuju mehaničko učvršćenje i provodnu vezu sa korpusom ormana ili montažnom pločom.

 

Uvodnice za kablove sa konektorima

Zaboravite upetljane kablove

Više vam ne trebaju čelični živci kada radite uvod kablova sa već montiranim konektorima. Nema potrebe da skidate i ponovo stavljate konektore: Rittal nudi posebno dizajnirane uvodnice za uvod takvih kablova.

U školjci od polipropilena nalazi se gumeni umetak sa razrezom: školjka se otvori, gumeni umetak otvori i navuče na kabl, sve se ponovo zatvori i postavi na orman. Ovako postavljena uvodnica obezbeđuje IP 55 zaštitu za kablove prečnika 0d 8 do 36 mm. 

 

Sistem za električna merenja u NN razvodima

Smart Monitoring System

Modularni razvodi iz programa RiLine60 dopunjeni su vrlo korisnim elementima: Smart Monitoring sistem omogućava integaciju mernih uređaja u razvodnim ormanima, kao deo izvodnih rastavljača sa osiguračima ili sa nezavisnim senzorima. 

Rittal-Smart-Monitoring-instrument: Panelni instrument za prikaz merenja 

Sistem je jednostavan i efikasan: merni deo se postavlja na izlaza rastavljača veličine 00 do 3 i meri električne veličine. Merni element je kompaktan i nema potrebe za ožičenjem pojedinačnih elemenata. Poseduje Modbus RTU i CanOpen komunikaciju, a parametriranje se vrši preko USB porta. Za memorisanje merenih rezultata koristi se interna fleš memorija. 

Rittal-Smart-Monitoring-rastavljač: NV inteligentni merni modul

LCD displej koji se montira na vrata ormana može da prikaže preko 50 parametara merenja, a može da se poveže sa 20 mernih modula. Intuitivni sistem menija omogućava konfigurisanje graničnih vrednosti i alarma. Sistem je kompatibilan i sa Rittal CMC uređajima, preko kojih rezultatima merenja može da se pristupi putem Ethernet komunikacije. 

Smart Monitoring sistem omogućava precizna merenja i memorisanje rezultata, uz jednostavnu montažu i povezivanje. 

Za više informacija:

Vesimpex d.o.o.

Info@vesimpex.rs

www.vesimpex.rs

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti