Veliki obrtni momenti zahvaljujući kompaktnom pužnom prenosniku i prenosniku sa konusnim zupčanikom

Komentari: 0

Elesa+Ganter kao novitet u programu nudi dva kompaktna i otporna ugaona prenosnika, koji preusmeravaju okrete za 90 stepeni i tako sa ili bez prenosa prenose velike obrtne momente.

Koriste se npr. u sistemima za rukovanje i mašinama za pakovanje kao i u transportnoj tehnici.

Prenosnik sa konusnim zupčanikom GN 3971 je dostupan u sedam veličina sa dužinama kućišta između 32 i 60 mm i širinama između 18 i 35 mm.

Odnos prenosa između vratila prenosnika je uvek 1, smer obrtanja se može izabrati po želji. Vratila prenosnika kod najmanje konstrukcije radijalno i aksijalno mogu da prihvate 60 N, a kod najveće 550 N.

Specijalno ozubljenje konusnih zupčanika od kaljenog čelika omogućuje naročito veliki obrtni moment srazmerno sa veličinom konstrukcije. U zavisnosti od radnog broja obrtaja on iznosi do 10 Nm.

Pužni prenosnik GN 3975 zahvaljujući malim odstojanjima sa strane ima samo 60 mm i u širini samo 35 mm. U unutrašnjosti kaljeni čelični puž pokreće pužni zupčanik od specijalnog mesinga. Sedam verzija pruža prenosi između 1:13 i 1:65.

Maksimalna radijalna i aksijalna sila na strani pogona iznosi između 200 i 500 N, a na strani izlaza uvek 500 N. Od prenosa od 1:18 deluje statičko sopstveno kočenje, tako da se pužni zupčanik na strani izlaza ne može okretati – prednost u bezbednosti u mnogobrojnim primenama.

Vaše povezano kućište od eloksiranog aluminijuma čini oba ugaona prenosnika laganim i otpornim na koroziju. Pored toga, dobro odvodi nastalu toplotu nastalu trenjem. Veliki broj otvora za montažu omogućuje montažu prenosnika u mnogim položajima.

Vratila koja su okretna u oba smera imaju navojni otvor i opruge za podešavanje za povezivanje sa glavčinom u ravni površine. Prenosnici sa konusnim zupčanikom i pužni prenosnici su podmazani za ceo radni vek i zbog toga ne zahtevaju održavanje.

Oba prenosnika mogu i da se kombinuju, npr. sa kandžastom spojnicom od elastomera GN 2240.

Više informacija na elesa-ganter.com

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti