Velika preciznost i jednostavna nivelacija: Prvi Bosch kombinovani laser kojim se može upravljati preko aplikacije

Komentari: 0

Povezivost pruža bolje rezultate

Kompaktan i svestran kombinovani laser

Bezkontaktna kontrola sa multi-funkcionalnim nosačem

Dvostruko napajanje sa li-ion akumulatorom ili standardnim alkalnim baterijama

GCL 2-50 CG Professional: Četiri puta vidljiviji laser zahvaljujući zelenim zracima

GCL 2-50 C Professional i GCL 2-50 CG Professional kombinovani laseri su sada dostupni za jednostavno nivelisanje do daljine od 50 m. Oni su prvi kombinovani laseri na svetu koji se mogu kontrolisati preko aplikacije i Bluetooth veze. Sa ovom inovacijom, Bosch nastavlja da proširuje mogućnosti mernih alata i nudi zanatlijama dva nova alata koji optimizuju radnu proceduru i povećavaju produktivnost.

Bluetooth veza za povećanje preciznosti

Na primer, laserske linije i centralne tačke se mogu uključiti I isključiti pojedinačno koristeći se novom Bosch aplikacijom za daljinsku kontrolu. Svaki kombinovanim laser projektuje horizontalnu i vertikalnu liniju na zidu kao i tačku na plafonu i podu.

Pomoću aplikacije se obezbeđuje sigurnost podešavanja pri radu sa alatom. Šta više, kombinovani laser se može postaviti sada u teško dostupnim mestima, gde je teško uraditi precizno merenje. Korisnici takođe mogu podešavati jačinu linija preko aplikacije, na primer da bi bile vidljivije ili u cilju očuvanja baterije.

Status punjenja akumulatora kao i odabrani režim rada se mogu direktno videti u aplikaciji. Bosch Leveling Remote App je dostupna za preuzimanje na Google Play Store kao i na Apple App Store i deo je Bosch Toolbox App.

Korišćenje GCL 2-50 C Professional i GCL 2-50 CG Professional kombinovanih lasera preko aplikacije osigurava se sigurnost podešavanja alata. Korisnici mogu raditi još fleksibilnije pomoću RM 3 Professional multi-funkcionalnog nosača, koji je motorizovan i kojim se može upravljati preko aplikacije. On poravnava kombinovani laser sa milimetarskom preciznošću. Ovo je veoma korisno kada korisnici rade na većim daljinama ili sa merdevina, jer mogu daljinskim putem vršiti podešavanja.

Motorizovani višenamenski nosač sa daljinskom kontrolom

Korisnici mogu raditi još fleksibilnije zahvaljujući RM 3 Professional višenamenskom nosaču, koji je motorizovan i može se kontrolisati preko aplikacije. Kao alternativa, dostupan je i RC 2 Professional nosač sa infracrvenom daljinskom kontrolom. Oba pomažu zanatlijama da iznivelišu laser sa milimetarskom preciznosti u tri različite brzine, u smeru kazaljki na satu ili suprotno.

Ovo je veoma korisno u situacijama kada korisnik radi sa laserom na daljinu ili sa merdevina jer obezbeđuje daljinsku kontrolu. Napajanje obezbeđuje kombinovani laser odmah nakon priključenja na nosač. Oba alata su dostupna sa ne-motorizovanim RM 2 Professional nosačem, koji se ručno podešava.

Višenamenski nosači se mogu povezivati na razne načine: mogu se lako ušrafiti u gipsane ploče ili drvene grede, sa integrisanim magnetima se mogu povezati na metalne šine kao i druge magnetne predmete i mogu se montirati pomoću klešta.

GCL 2-50 CG Professional sa zelenim laserskim linijama

Novi kombinovani laseri se razlikuju po boji laserskih linija koje projektuju: GCL 2-50 C Professional projektuje laserske linije crvene boje, dok GCL 2-50 CG Professional projektuje laserske linije zelene boje pomoću prave zelene diode. Zelene laserske linije su četiri puta vidljivije što je velika prednost prilikom rada u veoma svetlim okruženjima.

Takođe, zelena laserska dioda je snažnija u poređenju sa onim koje vrše pretvaranje svetlosti iz crvene u zelenu. Dugotrajnija je usled nižih temperatura i kompaktnija je.

GCL 2-50 CG Professional koristi pravu diodu zelene boje za projekciju linija. Zelene laserske linije su četiri puta vidljivije, što je velika prednost pri radu u veoma svetlim okruženjima. Zelena laserska dioda je snažnija u poređenju sa alatima koji koriste konverziju svetla sa crvene diode na zeleno svetlo. Takođe je dugotrajnija usled nižih radnih temperatura i veće kompaktnosti.

Ispitane i potvrđene funkcije kao što su dvostruko napajanje

Oba kombinovana lasera su pogodna za razne primene u zatvorenom prostoru. To uključuje označavanje tačke za prenos električnih instalacija ili označavanja referentne tačke, na primer pri postavljanju gipsanih ploča ili električnih utičnica. Dokazane funkcije kao što je opcija nagiba za dijagonalnu nivelaciju – za montiranje ograde na stepeništu – su i dalje tu.

Intuitivna tastatura čini rad jednostavnim dok preciznost alata od ±3 mm po metru garantuje precizne rezultate. Oba alata se samo-nivelišu za manje od četiri sekunde i kompenzuju neravnine terena do ±4 stepena. Oni se napajaju sa zamenljivim 12 V akumulatorom iz profesionalnog asortimana ili sa četiri AA alkalne baterije zajedno sa AA1 Professional adapterom. Akumulator je kompatibilan sa svim 10.8 V i 12 V sistemima od Bosch-a.
GCL 2-50 C Professional i GCL 2-50 CG Professional kombinovani laseri će biti dostupni od aprila 2017. godine.


 

Ogranak električnih ručnih alata Bosch grupe je vodeći na svetskom tržištu električnih ručnih alata, pribora za električne ručne alate i mernih alata. U 2014. godini, oko 19.000 zaposlenih u ovom ogranku su ostvarili prihod od 4,2 milijarde evra, od čega je oko 85 odsto ostvareno van Nemačke. Sa markama kao što su Bosch, Skil i Dremel, ovaj ogranak je usmeren na potrebe kupaca i značajan inženjerski napredak.

Ključni faktori uspeha su moć i brzina stvaranja inovacija. U 2014. godini, oko 35 odsto prihoda ogranka ostvareno je na proizvodima koji su na tržištu manje od dve godine. U 2015. godini, Ogranak električnih ručnih alata Bosch grupe opet će plasirati više od 100 novih proizvoda na nemačko tržište u svoja četiri segmenta poslovanja: električni ručni alati, pribor, merni alati i baštenski uređaji.

Grupa Bosch je vodeći dobavljač tehnologija i usluga. Zapošljava oko 390.000 saradnika širom sveta (od 31. decembra 2016. godine). Prema preliminarnim podacima, kompanija je ostvarila promet od 73,1 milijardi evra u 2016. godini. Delatnost kompanije podeljena je u četiri poslovna sektora: Mobility Solutions, Industrial Technology, Consumer Goods, i Energy and Building Technology.

Bosch kao jedna od vodećih kompanija za Internet stvari nudi inovativna rešenja za pametne domove, pametne gradove, povezanu mobilnost i povezanu industriju. Bosch primenjuje svoju stručnost u tehnologiji senzora, softveru i uslugama, kao i sopstvenom oblaku za internet stvari da bi svojim korisnicima iz jednog izvora pružao povezana rešenja iz više domena. Strateški cilj Bosch grupe je da otkriva tehnologije za povezan život i da poboljšava kvalitet života inovativnim i inspirativnim proizvodima i uslugama.

Ukratko, Bosch stvara tehnologiju koja je "Tehnologija za život". Grupa Bosch sastoji se od firme Robert Bosch GmbH i oko 450 filijala i regionalnih društava u oko 60 zemalja. Ako tu ubrojimo i prodajne i servisne partnere, Bosch globalna mreža proizvodnje, inženjeringa i prodaje pokriva skoro sve zemlje na svetu. Osnova za budući rast kompanije je njena inovativnost. Bosch zapošljava otprilike 59.000 saradnika u sektoru za istraživanje i razvoj na više od 120 lokacija širom sveta.

Firmu je 1886. u Štutgartu osnovao Robert Bosch (1861-1942) kao „Radionicu za preciznu mehaniku i elektroniku". Zahvaljujući posebnoj strukturi vlasništva firme Robert Bosch GmbH, koja joj obezbeđuje preduzetničku slobodu, kompanija može da planira dugoročno i da investira u značajne projekte za budućnost.

Ukupno 92% udela u firmi Robert Bosch GmbH u vlasništvu je fondacije Robert Bosch Stiftung GmbH. Većinsko pravo glasa ima industrijsko povereničko društvo Robert Bosch Industrietreuhand KG koje izvršava sve preduzetničke funkcije. Ostatak poslovnog udela je u vlasništvu porodice Bosch i društva Robert Bosch GmbH.

Dodatne informacije dostupne su na Internet stranama www.bosch.com

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti