Vebinar "Srbija – Portugal: poslovne mogućnosti" -15. april 2021. u 11:00 časova

Komentari: 0
Fotografija od: pixabay.com

Privredna komora Srbije (PKS) i Agencija za promociju investicija i trgovine Portugala (AICEP), u saradnji sa Privrednom komorom Portugala i Ambasadom Portugala u Beogradu, organizuju vebinar sa ciljem da se domaći privrednici više upoznaju sa potencijalom tržišta Portugala i mogućnostima poslovanja.

Iako je trgovinska razmena između Srbije i Portugala u poslednjih pet godina udvostručena i prošle godine dostigla 77,5 miliona evra, 7,8 odsto više u odnosu na 2019, ima dosta mogućnosti za unapređenje ekonomske saradnje dve zemlje i jačanje poslovnih veza privrednika.

Portugal, sa tržištem od oko deset miliona potrošača, predstavlja stabilnu ekonomiju unutar Evropske unije čije su glavne privredne grane metalski sektor, tekstil, poljoprivreda, šumarstvo, obnovljivi izvori energije i dr.

Imajući u vidu širok spektar proizvoda i usluga koje bi domaće kompanije mogle da ponude portugalskim lancima dobavljača, kao i domaće proizvode sa najvećim izvoznim potencijalom na portugalskom tržištu, na vebinaru će posebna pažnja biti poklonjena sektorima informacionih tehnologija, prehrambenom, tekstilnom i metalskom sektoru.

Registracija za događaj je na linku: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZUlduytqDMrGdGcWD5C2mrIMoWfMoaFfa-y

Učešće na vebinaru je besplatno, a radni jezik engleski uz simultani prevod na srpski. 

Izvor: PKS

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti