U planu produženje piste i uvođenje kargo terminala na aerodromu Morava

Komentari: 0
Fotografija od: eKapija

Aerodrom Morava je na Vidovdan 2019. otvoren prvim komercijalnim letom za Beč i analiza je pokazivala da on ima perspektivu kao i Konstantin Veliki u Nišu.

Nažalost sačekala nas je korona i mnogo toga se uopšte promenilo u globalnom svetu pogotovu u avio indrustriji, rekao je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

- Mnogi letovi su otkazivani mi smo imali u planu i putovanje za Malme, a tada smo već ušli u dogovor i sa Er Srbijom da se leti za Istanbul, Solun i Tivat i to je bio plan za narednih pet godina, gde bi on već treće godine poslovao pozitivno.

Inače, država još uvek sufinansira aerodrom u Lađevcima.

Ubeđen sam da on ima budućnost, jer pored Istanbula i Soluna, Tivat je aktuelan u letnjim mesecima i popunjen u potpunosti.

Nadam se da će se otvoriti još neke destinacije. Što se tiče dogradnje piste, to je naša želja, Planski akt koji se već dugo radi republički prostorni plan, mislim da je prošla javna rasprava i treba da bude usvojen kako bi se produžila pista kao i parking za avione - istakao je Todorović.

Prema njegovim rečima, Vlada je voljna da uloži sredstva i za kargo terminal što će pomoći domaćim privrednicima za izvoz robe u zemlje Evrope, što je komfornije a i jeftinije od kamiona.

- Neminovno je da je aerodrom postavljen sjajno, jer pola miliona ljudi gravitira ka njemu i on sigurno ima budućnost - naveo je Todorović.

Izvor: eKapija

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti