TÜYAP je proširio svoje sajamske aktivnosti na Balkan

Komentari: 0

Sa 44 godine iskustva na izložbama, Tüyap Exhibitions Group je napravila važan korak u jačanju svog globalnog prisustva osnivanjem kompanije Međunarodni sajam trgovine (ITF) u Beogradu u maju 2022. godine, pored svojih 6 kancelarija za vezu širom sveta i svoje mreže od više od 80 predstavnika u 27 zemalja.

Prvi događaj ove inicijative, koji će doprineti izvoznim ciljevima naše zemlje, bio je sajam All4Wood i WindoShow, koji su se  održali u Centru Beogradskog sajma od 8. do 11. marta 2023. godine.

Nakon Istanbula, Burse, Konje, Adane i Samsuna, prva turska kompanija za organizaciju sajmova Tüyap Exhibitions Group je 18. maja 2022. godine osnovala kompaniju Međunarodnog sajma privrede (ITF) u Beogradu i svoje sajamske aktivnosti prenela na Srbiju i Balkan.

Tüyap, koji već ima kancelarije za vezu u Moskvi, Tbilisiju, Skoplju, Ljubljani i Teheranu u inostranstvu, i mrežu od preko 80 predstavništava u 27 zemalja, ovim prodorom će ojačati svoje globalno prisustvo, kao i povećati svoj doprinos izvozu naše zemlje.

Prve manifestacije u Centru Beogradskog sajma otvorene u okviru ITF-a bile su All4Wood Balkans International Forest Products i WindoShoW Balkans koje su se  istovremeno održale od 8. do 11. marta 2023.

Važna prilika za domaće kompanije da povećaju obim izvoza

Na sajmovima su bili izloženi proizvodi drvoprerađivačke industrije i industrije prozora, vrata, stakla, koji daju veliki doprinos turskom izvozu, proizvedeni naprednim tehnologijama.

Ugledne strukovne organizacije oba sektora, Udruženje proizvođača mašina za obradu drveta (AIMSAD) i Udruženje proizvođača pribora za nameštaj (MAKSDER) učestvovaće na sajmovima iz Srbije i Balkana, uključujući i značajna tržišta nameštaja i šumskih proizvoda poput Hrvatske, Mađarske, Rumunije i Slovenije.

Cilj je uspostavljanje jakih poslovnih veza sa ključnim donosiocima odluka iz njihovih zemalja.

Ukupno 126 izlagača sastalo se sa posetiocima na All4Wood i WindoShow.

114 učesnika bilo je iz Turske i 12 iz Srbije.

90 odsto učesnika iz Turske planira saradnju sa kompanijama u Srbiji.

Zeynep Ünal Öztop, izvršni direktor Tüyap Exhibitions Group o ovom globalnom prodoru Tüyap, rekla je: „Mi smo doprineli ekonomiji naše zemlje svojim skoro 44-godišnjim naporima da dostignemo snažan nivo fer organizacije naše zemlje unutar svetske sajamske industrije, zahvaljujući specijalizovanim sajmovima.

Zeynep Ünal Öztop, izvršni direktor Tüyap Exhibitions Group

Takođe, cilj nam je da u okviru novih izvoznih ciljeva ojačamo poziciju naše zemlje u geografiji Balkana i da međusobnu trgovinu prevedemo na efikasniju i moćnu dimenziju.

Sa našim struktuiranjem u Beogradu, preuzeli smo našu misiju da podržimo međunarodnu ekspanziju turskih kompanija i doprinesemo njihovim izvoznim vezama korak dalje."

Ističući da veruje da će ovaj novi centar na Balkanu igrati aktivnu ulogu u zaceljivanju rana od zemljotresa koji je duboko pogodio Tursku, Unal Oztop je nastavila reči na sledeći način:

„Nakon zemljotresa koji nas je sve potresao, moramo da sačuvamo našu ekonomiju  i da se nastavi materijalna i moralna podrška.

Svi ćemo dati sve od sebe u našoj oblasti delovanja kako bi oporavak bio moguć.

Kao Tüyap Exhibitions Group , svesni smo svoje odgovornosti na ovom dugom i teškom putu.

Naš prioritet u ovom procesu biće stvaranje novih izvoznih kanala i obima poslovanja za sve naše kompanije učesnice, posebno one koje će učestvovati u regionima pogođenim zemljotresom.

Naša kompanija, koju smo otvorili u Beogradu, Srbija, služiće istoj svrsi stvaranjem novih izvoznih potencijala i doprineće proširenju obima poslovanja kompanija iz naše zemlje.

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti