Srpski tim na Olimpijadi robotike u Vašingtonu!

Komentari: 0

Reprezentacija Srbije se takmiči na prvim godišnjim Međunarodnim Olimpijskim Igrama u Robotici koje će biti održane od 16. do 18. jula 2017. godine u Vašingtonu, SAD.

Tim Republike Srbije čine učenici/ce gimnazije Kreativno pero, srpske gimnazije Nikola Tesla iz Budimpešte i XII beogradske gimnazije i oformljen je na poziv organizatora projekta - Internacionalnog FIRST Komiteta (FIRST Global).

U ovom značajnom projektu za sada su učešće prijavila 164 nacionalna tima širom sveta koja će se takmičiti u dve alijanse. Timove čini po sedam učenika i jedan mentor. Duele će voditi po tri tima iz obe alijanse, a zajedno moraju da reše jedan od velikih problema današnjice – čista pijaća voda za sve.

Osnovni ciljevi projekta su:

1. Jačanje svesti o važnosti STEM karijere

2. Podrška interkulturalnoj saradnji.

Šta je STEM?

STEM predstavlja kurikulum koji kroz četiri discipline - nauka (Science), tehnologija (Technology), inženjerstvo (Engineering) i matematika (Mathematics) povezuje kroz interdisciplinarni pristup te umesto da se navedene oblasti istražuju zasebno kao odvojeni predmeti, intgrisane su u jedinstvenu paradigmu učenja i istraživanja.

 

Izvor: VOS Kreativno pero

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti