SPIDER - AUTOMATSKI SISTEMI ZA FORMIRANJE TREJEVA

Komentari: 0

StanTech izvozi preko 75% godišnjeg proizvodnog kapaciteta i budno prati tendencije i trendove u industriji pakovanja na raznim tržištima.

Obzirom da je proizvodnja mašina i sistema za automatsko pakovanje projektnog tipa, linije se često sastoje od nekoliko mašina standarnog proizvodnog programa.

U zoni automatizacije proizvodnih linija visokog kapaciteta, a najčešće u industriji hrane, postoje zahtevi za čestim promenama dimenzija i načina pakovanja proizvoda.

Fleksibilnost automatskih sistema pakovanja je ključni uslov koji postavlja prodaja i marketing pred tehniku.

Ovde predstavljamo stručnoj javnosti fleksibilne sisteme formiranja transportnih tacni za kiselomlečne proizvode, ali i otvorenih trejeva ili kutija koje mogu biti displej ili transportne kutije.

SPIDER je naziv grupe trej formera koje proizvodi StanTech. Fleksibilnost je važna karakteristika svih opcija.

Spajderi su mašine koje iz predformirane ravne kartonske ploče formiraju otvorene ili zatvorene tacne, trejeve, displej ili transportne kutije. Lepljenje se obavlja toplim lepkom te je sigurnost proizvoda u kutiji ili na tacni garantovana.

Topli lepak se odlično ponaša i drži zalepljene stranice i u uslovima toplo/hladno/vlažno gde drugi načini lepljenja imaju tendenciju da popuste (samolepljive trake).

Pored sigurnosti veoma je važan i izgled kutije, čak i kad je samo tacna ili transportna kutija u pitanju.

Upravljanje koje je integrisano u naše SPIDER sisteme je najnovije generacije, lako za upotrebu, daje brojne informacije operateru, službi održavanja ali i menadžmentu.

Važna karakteristika upravljačkog sistema je i veza na daljinu odnosno sve mašine su opremljene VPN uređajima koji našem servisnom timu omogućava povezivanje i dijagnostiku na daljinu. 

Najveću primenu imaju kao samostalne mašine ili integrisane u liniju u industriji mleka. Tu se rade različite varijate trejeva za transport čašica kiselomlečnih proizvoda.

Različite pozicije lepljenja, formacije, rasporedi...otvorene tacne, zatvorene sa poklopcem koji ima otvore za čašice...stubići koji pojačavaju nosivost.

Sve varijante trejeva koje se traže na tržištu naše mašine iz serije SPIDER podržavaju i mogu se koristiti za različite dimenzije jer su alati koji formiraju trejeve podesivi.

SPIDER sistemi se sve češće nalaze i na početku linija pakovanja gde se transportne ili displej kutije formiraju na ovim mašinama, dalje isporučuju automatski ka modulu za utovar proizvoda (opremljeni robotskim jedinicama ili modulima mehaničkih upakivača).

Nakon narednog modula koji kutije zatvara toplim lepkom, najčešće se nadovezuje automatska robotska paletizacija sa jednom ili više radnih pozicija gde robot raspoređuje kutije koje dolaze.

Ovako kompleksne potpuno automatizovane linije pakovanja su realnost i neophodnost kako u svetu tako i kod nas u regionu.

StanTech je u prethodnih 12 meseci isporučio i instalirao četiri ovako kompleksne linije završnog pakovanja sa paletizacijom (3 u USA, jednu u Sloveniju).

U ovom trenutku su u proizvodnji dve takve linije (jedna za kupca u Srbiji, jedna za veliku mesnu industriju u Makedoniji).

Ovo znači da je automatizacija glavni cilj i meta svake ozbiljne industrijske proizvodnje što definitivno dovodi do visokog i unificiranog kvalita isporučenih proizvoda.

Posredno, a vrlo bitno, time se rešava i stalno goruće pitanje nedostatka radne snage.

StanTech d.o.o.
Prhovačka 161
22310 Šimanovci
+381 22 215 0919
office@stantech.rs
www.stantech.rs

 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti