Sony je prodao 7,8 miliona PS5 konzola za samo pet meseci

Komentari: 0
Fotografija od: pixabay.com

Potražnja za novim PS5 konzolama i dalje je znatno veća od isporuka, pa je tržište i dalje deficitarno, iako je Soni najavio značajno ubrzanje proizvodnje.

Za samo pet meseci otkako su konzole puštene u prodaju, Sony je uspeo da proda više od 7,8 miliona jedinica uprkos svim problemima sa isporukom, a 3,3 miliona je isporučeno između januara i marta ove godine.

Izveštaj kompanije Sony takođe ukazuje na milion prodanih PS4 konzola koje su i dalje u fokusu interesa mnogih igrača, iako nije došlo do značajnog smanjenja cena, što se očekivalo mesecima.

Trenutno ima oko 47,6 miliona pretplatnika PlaiStation Plus širom sveta, a Sony ističe da je u poslednja tri meseca zabeležio 109 miliona korisnika PlayStation Netvork-a.

Iako je prodaja igara pala nakon božićnih i novogodišnjih praznika, mnoštvo naslova prodato je u digitalnom obliku, što je takođe jedna od posledica zaključavanja i igrača koji ostaju kod kuće.

Sony se stoga i dalje brine samo kako proizvesti PS5 u dovoljnim količinama, jer je njegova igračka divizija već ostvarila lepu zaradu od 983 miliona dolara.

Izvor: SEEbiz

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti