Siemens TIA Portal sa više otvorenosti za projekte od početka do kraja

Komentari: 0

• TIA Portal V14 SP1: Praktični funkcionalni dodaci za TIA Portal V14 inženjersko okruženje

• Fokus na otvorenosti i efikasnom inženjeringu

• AutomationML za standardizovanu razmenu podataka sa inženjerskim sistemima i CAE sistemima

Siemens je proširio svoj inženjerski okvir i uključio širok spektar novih praktičnih funkcija u cilju skraćenja inženjerskog vremena sa Service Pack-om 1 za TIA Portal V14 (Totally Integrated Automation Portal). Glavni fokus inovacija u TIA Portalu V14 SP1 je na otvorenosti u odnosu na druge sisteme.

Ovo obuhvata standardizovanu, dvosmernu razmenu inženjerskih podataka pomoću AutomationML-a (Automation Markup Language) sa inženjerskim softverima kao što su Eplan, TIA Selection Tool i drugim CAE (Computer Aided Engineering) sistemima. Nove funkcije za TIA Portal programersko okruženje, sada omogućavaju automatsku obradu hardverskih konfiguracija uključujući i fail-safe objekte.

Ovo omogućava korisnicima da izbegnu ponavljanje inženjerskih zadataka i automatizaciju inženjerskog procesa u korist kraćeg vremena na razvoju aplikacije uz minimalnu mogućnost greške.

Inženjerska platforma TIA Portal je centralna tačka pristupa za Siemens kada je u pitanju automatizacija u digitalnim preduzećima i dizajn rešenja za automatizaciju u kontekstu digitalizacije. TIA portal V14 SP1 je takođe proširio otvorenost TIA Portal-a, što znači da je sada lakše digitalizovati radne procese od početka do kraja. Na primer, virtuelni kontrolor SIMATIC S7-PLCSIM Advanced može da se koristi za testiranje funkcije kontrolera u ranoj fazi i da ih poveže na simulirane mašinske modele za virtuelno puštanje u rad. Drugi primer je mogućnost da se koristi Simatic znanje da bi se programirali i dijagnostifikovali robotski kontroleri preko funkcionalnih blokova SIMATIC S7-1500.

Od V14 SP1 i V13 SP2 pa naviše, TIA portal inženjerska platforma podržava Windows 10, čime se obezbeđuje fleksibilnost za sve vrste korisničkih operativnih sistema. Da bi se omogućilo jednostavano i centralno upravljanje lozinki za zaštitu znanja (know-how), zaštitu od upisa i kopiranja , korisnici mogu koristiti potpuno novi API za lozinke u TIA Portal V14 SP1. Interfejs omogućava jednostavnu primenu sistema za upravljanje lozinkama za aplikacije ili sigurne koncepte provere identiteta pomoću adaptera (dongle), na primer. Simatic PRODIAG, softver opcija za dijagnostiku na nivou mašine ili postrojenja, je proširen, uključujući kriterijume za analizu fokusirane na rešavanje problema.

Ovo omogućava praćenje PLC koda na HMI uređajima i retrospektivnu vizuelizaciju stanja u kojima je došlo do grešaka i još efikasnije se može identifikovati njihov uzrok. U Step 7 inženjerskom alatu, proizvođači mašina sada mogu da koriste novu jedinstvenu funkciju blok poređenja radi bržeg uređivanja, omogućavajući, na primer, detaljno poređenje pojedinih blokova u okviru projekta i to u offline/offline i online/offline poređenjima.

Siemens TIA Portal (Portal Totalno Integrisane Automatizacije) omogućava korisnicima da obavljaju zadatke iz automatizacione i pogonske tehnike brzo i intuitivno, kroz efikasnu konfiguraciju. Softver je dizajniran da obezbedi visoku efikasnost, jednostavan je za korišćenje, a pogodan je za rad kako za iskusne tako i nove korisnike.

TIA Portal nudi standardizovan pristup radu sa programabilnim kontrolerima, HMI (touch panelima) i regulatorima, a u vezi sa konfiguracijom, komunikacijom, dijagnostikom i pristupom moćnim bibliotekama za razne objekte automatizacije.

Jednostavan inženjering korišćenjem TIA Portala olakšava pristup čitavom spektru nadolazeće digitalizacije, uključujući digitalno planiranje, integrisan inženjering i transparentnost operacija korisnika. Uz PLM (Product Lifecycle Management) i MES (Manufacturing Execution System) u okviru Siemens platforme Digital Enterprise Software Suite, TIA Portal upotpunjava gamu softvera iz Siemens-a, za korisnike i kompanije koje su na putanji Industrije 4.0.

 

Siemens d.o.o. Beograd
Divizije Digitalna fabrika i Procesne industrije i pogoni
Radoja Dakića 7
Tel: +381 11 20 96 096
E:mail: industrija.rs@siemens.com
www.siemens.rs

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti