Shell na 33. savetovanju CIGRE na Zlatiboru

Komentari: 0

Orbico d.o.o., generalni uvoznik Shell maziva za Srbiju i Triton Oil, distributer Shell maziva, učestvovali su od 05. juna do 08. juna na 33. savetovanju CIGRE održanom na Zlatiboru gde su za sve prisutne predstavnike održali prezentaciju o prednostima korišćenja Shell Diala S4 ZX-I ulja za transformatore na GTL osnovi.

Shell Diala S4 ZX-I jedino transformatorsko ulje napravljeno na GTL (Gas to Liquid) tehnologiji!

Prednosti proizvoda Shell Diala S4 ZX-I (GTL) u odnosu na ulja koja napravljena na naftenskoj bazi omogućavaju veću tecljivost pri niskim temperaturama, veću oksidacionu stabilnost (duži radni vek), bolju zaštitu izolacionog papira, povećanu zaštitu transformatora od preopterećenja, kao i manju gustinu, što ujedno omogućava lakšu manipulaciju sa transformatorom.

Shell Diala S4 ZX-I u potpunosti je mešljiva sa trafo uljima naftenske osnove (u svim odnosima), poseduje odobrenja od vodećih svetskih proizvođača opreme kao što su ABB, Siemens, Aston, Končar… Shell Diala S4 ZX-I ne sadrži sumpor i pruža mnogo bolju zaštitu u odnosu na naftenska ulja u pogledu oksidacije bakra.

Shell je 10 godina zaredom najveći dobavljač maziva na svetu

Već 10 godina zaredom Shell je najveći dobavljač maziva na svetu sa ukupnim učešćem od 11,6% na globalnom nivou*.

Inovativne tehnologije i razvoj su sastavni deo svakog Shell proizvoda. GTL tehnologija (Gas To Liquid) predstavlja rezultat istraživanja i razvoja u koji se svake godine uloži 1,2 milijarde dolara na globalnom nivou.

Još 1983. godine Shell je pokrenuo pilot projekat u Amsterdamu, a 2010. je u novoj rafineriji u Kataru započeta serijska proizvodnja goriva i ulja.

Prednosti GTL ulja u odnosu na ulja dobijena konvencionalnim postupkom su višestruke, a industrijski standardi su nadmašeni i po nekoliko puta - što predstavlja svojevrsnu revoluciju u mazivima!

* Po istraživanju koje je sprovela agencija Kline & Company

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti