seeSUSTAINtec razvija tržište za održiva rešenja

Komentari: 0

Živimo u vremenu u kojem se iscrpljivi resursi smanjuju, proizvodimo i trošimo više, nego što nam je potrebno. Sve to vodi ka sve većim i nekontrolisanim klimatskim promenama, ali i brzom razvoju zelenih tehnologija.

seeSUSTAINtec je nova poslovna platforma - izložba i konferencija o održivim rešenjima, koji će se održati od 7. do 9. aprila 2020. u Sofiji, u Bugarskoj. Organizator je Via Expo.

seeSUSTAINtec okuplja tri događaja sa više od 15 godina istorije: EE & OIE (energetska efikasnost i obnovljivi izvori energije), Save the Planet (otpad i recikliranje), Smart Cities (Pametni gradovi). Organizatori proširuju događaj novim fokusom – Kvalitet vazduha.

Događaj pruža izvrsnu priliku dobavljačima da komuniciraju s distributerima i kupcima, predstavnicima opština. Istaknuće mnoge prednosti ulaganja u rešenja za zaštitu čovekove okoline. Manifestacija će pomoći da se rešenja brže sprovedu u praksi i za širenje zelene politike. Fokus je tržište Jugoistočne Europe, koje se suočava sa mnogobrojnim izazovima, ali ima i velik potencijal za napredak.

Profil izložbe obuhvata pravce:

• Energetska efikasnost: grejanje, ventilacija, hlađenje, osvetljenje, skladištenje, izolacija;

• Obnovljiva energija: bio-energija, solarna, hidro-energija, energija vetra, otpadna energija, skladištenje energije, elektromobilnosti;

• Gospodarenje otpadom i recikliranje: prikupljanje, obrada, recikliranje, iskorišćavanje, konsultantske usluge;

• Pametni gradovi: informacijske i komunikacijske tehnologije za pametni dom i infrastrukturu, održivi promet i gradsko okruženje;

• Čistoća vazduha: odvajanje štetnih gasova, transportnih emisija, industrijskih postrojenja i uređaja za pročišćavanje vazduha, kontrolna oprema za merenje;

Akcenti 2020.

• Tradicionalno snažno međunarodno učešće vodećih proizvođača i uvoznika.

• Aleja inovacija – predstavnici kompanija, poslovni inkubatori, profesori i naučnici će pričati o svom razvoju.

Zašto će se razvijati tržište ekološke tehnologije u Jugoistočnoj Evropi?

• Svaka industrija, opština i domaćinstvo teže većoj efikasnosti resursa i konkurentnosti korišćenjem inovativnih i digitalnih rešenja. Kružna ekonomija nudi inteligentni alternativni model "zatvaranjem ciklusa", kako bi se maksimizovala korisnost proizvoda i materijala.

• Sledeće programsko razdoblje 2021. - 2027. stvara povoljne prilike za finansiranje veće integracije politika i ekoloških inovacija u Jugoistočnoj Evropi. Njegovi glavni prioriteti jesu: održiva infrastruktura, čovekova okolina i klima, digitalizacija.

Statistika za 2019. godinu:

∙ Izlagači iz 13 zemalja;

∙ Austrijski paviljon se desetu godinu zaredom realizuje uz pomoć Advantage Austria Sofia;

∙ 52 predavača;

∙ 3.400 posetilaca iz 11 zemalja;

∙ 270 delegata.

POSTANITE AKTIVNI UČESNICI U INTELIGENTNOJ TRANSFORMACIJI JUGOISTOČNE EVROPE. REZERVIŠITE MESTO na seeSUSTAINtec.

Za više informacija: www.viaexpo.com 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti