Schneider Electric predstavlja APC Smart-UPS Ultra, najkompaktniji monofazni UPS uređaj od 3kW i 5kW na tržištu

Komentari: 0
Fotografija od: Schneider Electric

• Sa čak 2,5 puta više kapaciteta i duplo manjom težinom i dimenzijama od sličnih rešenja, APC Smart-UPS Ultra obezbeđuje više snage na manjem prostoru, čime oslobađa dragoceni IT prostor za računarsku opremu na edge lokacijma

• Litijum-jonska tehnologija garantuje manje operativne troškove i kraće vreme za održavanje baterija

• Fleksibilne mogućnosti postavljanja u rek, na zid ili plafon oslobađaju više prostora za IT opremu

• EcoStruxure™ Ready praćenje preko klauda optimizuje performanse i omogućava praćenje UPS u svakom trenutku i na svakom mestu

Schneider Electric™, lider u digitalnoj transformaciji upravljanja energijom i automatizaciji, predstavio je u Evropi nedavno APC™ Smart-UPS™ Ultra, prvi 1U monofazni uređaj za besprekidno napajanje (UPS) od 3kW i 5kW.

Projektovan da obezbedi više snage, fleksibilnosti i inteligentnog praćenja uz minimalni potrebni prostor, APC Smart-UPS Ultra omogućava IT profesionalcima da kreiraju rešenja kompleksne IT infrastrukture u distribuiranim i edge računarskim okruženjima.

Globalno tržište edge računarstva beleži ogroman rast od 12,5% godišnje i IDC procenjuje da će 2024. godine dostići vrednost od 250,6 milijardi dolara.

Digitalne tehnologije i pametne aplikacije stvaraju potrebu za računarskim, mrežnim i skladišnim resursima koji su lokalizovani i u neposrednoj blizini, kako bi omogućili ključne poslovne procese koji se oslanjaju na mrežnu povezanost sa klaudom.

Međutim, konfigurisanje, izgradnja i održavanje prateće IT infrastrukture za različite, geografski udaljene lokacije predstavljaju specifične izazove.

Schneider Electric uvodi na tržište APC Smart-UPS Ultra, svoj najmanji i najnapredniji monofazni UPS koji pruža fleksibilnost postavljanja bilo gde i uštedu ukupnih troškova vlasništva bez kompromisa kad je reč o potrebama kompanija u oblasti zaštite napajanja električnom energijom.

„Da bi ispunili digitalne zahteve lokalni, regionalni i klaud data centri moraju da budu osmišljeni tako da budu održivi, izdržljivi, efikasni i prilagodljivi. Schneider Electric nastavlja da uvodi inovacije i odgovara na potrebe korisnika uvođenjem uređaja APC Smart-UPS Ultra“, izjavio je Tarundžit Sarao, viši potpredsednik za transakcionu i edge liniju poslovanja u kompaniji Schneider Electric. „Kao prvi uređaj ove vrste, APC Smart-UPS Ultra redefiniše monofazni UPS uređaj koji je sada lakši i moćniji, uz tehnologiju poluprovodnika najnovije generacije. Pored toga, ovaj uređaj koristi litijum-jonsku tehnologiju za napajanje distribuiranih IT i edge računarskih sredina kako bi naš digitalni život nesmetano funkcionisao.“

APC Smart-UPS uređaj obezbeđuje više snage na manjem prostoru

S obzirom da se u distribuiranim i edge sredinama često javlja veliki problem fizičkog prostora, naglasak je na maksimalnom iskorišćenju prostora i efikasnosti u cilju optimizacije IT sistema i poboljšanja krajnjih rezultata.

Kompaktan dizajn APC Smart-UPS Ultra obezbeđuje više snage, a zauzima manje IT prostora, i tako obezbeđuje fleksibilno postavljanje i performanse koji su korisniku potrebni i danas i ubuduće.

Ovaj UPS uređaj je čak 50 odsto manji i lakši od sličnih UPS rešenja koja se danas nude na tržištu. APC Smart-UPS Ultra nudi fleksibilne mogućnosti postavljanja u rek ili na zid/plafon, kako bi oslobodio više prostora za IT opremu.

Litijum-jonska baterija nudi manje ukupne troškove vlasništva u periodu od 10 godina i time smanjuje broj poseta lokaciji

Uspešno upravljanje električnom energijom je ključno za svako IT okruženje, ali redovno i efikasno održavanje opreme za zaštitu napajanja kao što su UPS uređaji, naročito na više distribuiranih lokacija, može da zahteva velika ulaganja u tekuće operativne troškove.

Litijum-jonska baterija APC Smart-UPS Ultra traje čak tri puta duže od baterije standardnog UPS uređaja sa olovnom baterijom sa regulisanjem ventilom (VRLA) i nema potrebe da se menja u normalnim uslovima rada, što pomaže da se eliminišu skupa zamena baterije, naknade tokom radnog veka ovog UPS. APC Smart-UPS Ultra ima manje ukupne troškove vlasništva u periodu od 10 godina i ima garanciju na 5 godina.

EcoStruxure Ready APC Smart-UPS Ultra omogućava bolju vidljivost u svakom trenutku i na svakom mestu

Mali broj zaposlenih ili manjak radne snage na samoj lokaciji znatno otežava upravljanje, održavanje i servisiranja kao što su provera opreme, zamena baterija ili uklanjanje neispravne opreme, naročito ako su u pitanju široko distribuirane i geografski udaljene lokacije.

APC Smart-UPS Ultra je EcoStruxure™ Ready, što omogućava praćenje preko klauda, preporuke na osnovu podataka radi optimizacije performansi i vidljivost više UPS uređaja bez obzira gde se nalazite.

Povezivanje se vrši preko Ethernet porta ili ugrađenog mrežnog porta, a EcoStruxure Ready APC Smart-UPS internet portal šalje automatizovana, prilagodljiva upozorenja u vezi sa statusom UPS uređaja za jednostavnije preventivno održavanje u cilju smanjenja zastoja u radu i vremena potrebnog za popravku.

APC Smart-UPS Ultra uređaj je dostupan u Evropi.

Za više informacija o APC Smart-UPS Ultra uređaju posetite https://www.apc.com/rs/en/.

O EcoStruxure

EcoStruxure™ je naša otvorena, interoperabilna sistemska arhitektura i platforma na bazi IoT. EcoStruxure omogućava ostvarivanje veće vrednosti u pogledu bezbednosti, pouzdanosti, efikasnosti, održivosti i konektivnosti za korisnike.

EcoStruxure koristi napredak u oblasti IoT, mobilnosti, detekcije, klauda, analitike i sajber bezbednosti u cilju uvođenja inovacija na svim nivoima. T

o se odnosi na povezane proizvode, edge kontrolu i aplikacije, analitiku i usluge koje podržava specijalizovani softver. EcoStruxure se koristi u skoro 500.000 postrojenja uz podršku više od 20.000 sistem integratora i developera, 650.000 provajdera i partnera, 3000 instalacija i povezuje preko 2 miliona lokacija kojima se upravlja.

Od savetovanja u oblasti energetike i održivosti do optimizacije radnog veka vaših poslovnih sistema, nudimo usluge širom sveta koje ispunjavaju vaše potrebe. Kao organizacija kojoj je klijent na prvom mestu, Schneider Electric je vaš provereni savetnik koji vam pomaže da povećate pouzdanost opreme, smanjite ukupne troškove vlasništva i ostvarite digitalnu transformaciju svoje kompanije u cilju održivosti, efikasnosti i bezbednosti.

O Schneider Electricu

Svrha kompanije Schneider Electric jeste da osnaži svakoga da koristi energiju i resurse koje imamo na raspolaganju, na najbolji mogući način i tako obezbedi razvoj i održivost za sve. Ovaj koncept nazivamo „Life is On”.

Naša misija je da budemo vaš digitalni partner za održivost i efikasnost.

Mi pokrećemo digitalnu transformaciju tako što integrišemo vodeće svetske tehnologije u domenu energetike i procesne industrije, od početne tačke do clouda, povezujući proizvode, kontrolu, softvere i usluge tokom celog radnog veka i tako omogućavamo integrisano upravljanje sistemima za domaćinstva, zgrade, data centre, infrastrukturu i industriju.

Mi smo najlokalnija od svih globalnih kompanija. Zalažemo se za otvorene standarde i partnerske ekosisteme koji sa žarom dele našu svrhu poslovanja, inkluzivni pristup i osnažujuće vrednosti.

www.se.com 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti