SCHNEIDER ELECTRIC - ECOSTRUXURE MACHINE ADVISOR

Komentari: 0

U jeku sve brže digitalizacije proizvodnje, proizvođači mašina (OEM-ovi) moraju da pružaju bolje usluge kako bi poboljšali sposobnost svojih klijenata da brzo i efikasno odgovore na tržišne promene. Schneider Electric, vodeća kompanija u digitalnoj transformaciji upravljanja energijom i automatizaciji, predstavlja EcoStruxure Machine Advisor, platformu koja omogućava proizvođačima mašina da prate, nadgledaju i rešavaju probleme na daljinu, i omogućuje rukovaocima značajna unapređenja u njihovom radu.

Svest o poslovanju u realnom vremenu daje prednost u odnosu na konkurenciju

Vođena brzom primenom novih mogućnosti povezivanja, mobilnosti, upotrebom claud-a i analize velikih podataka, digitalizacija u proizvodnji ima ogroman potencijal. Prema istraživanju kompanije McKinsey iz 2015. godine, do 2025. godine, digitalizacija će skratiti vreme razvoja proizvoda za 20-25%, optimizovati stručnost za 45-55%, i smanjiti vreme zastoja mašina do 50%. 

U ovom izuzetno kompetitivnom okruženju, proizvođačima mašina su potrebna rešenja koja će poboljšati mogućnost povezivanja njihovih mašina, i time im omogućiti uvid u rad mašine u realnom vremenu i omogućiti pristup mašinama kako bi optimizovali poslovnu efikasnost, uz istovremeno razvijanje novih poslovnih prilika, na primer u segmentu pružanja usluga. Ove mogućnosti treba preneti i na rukovaoce, a da se pritom garantuje bezbednost i sigurnost podataka.

Maksimalno uvećanje vrednosti podataka uz pomoć aplikacije EcoStruxure Machine Advisor

Koristeći svoje obimno stručno znanje u segmentu proizvođača mašina, Schneider Electric predstavlja EcoStruxure™ Machine Advisor, kako bi ponudio novi nivo efikasnosti i rasta, pretvarajući podatke u korisne prikaze, i stavio ih na raspolaganje proizvođačima mašina. “Uz pomoć platforme EcoStruxure Machine Advisor, proizvođači mašina stiču daljinski pristup svojim mašinama u realnom vremenu, što im omogućava da dodaju i modifikuju nove usluge na svakoj montiranoj mašini na bilo kojoj proizvodnoj lokaciji širom sveta“, objašnjava Ali Haj-Fraj, viši potpredsednik Machine Solution segmenta u kompaniji Schneider Electric.

EcoStruxure Machine Advisor obezbeđuje potpuno povezano okruženje za pouzdan rad mašina kroz tri ključne funkcije:

• Praćenje: Proizvođači originalne opreme mogu da sagledaju lokacije svih svojih mašina, uz pristup dokumentaciji i istoriji rada u realnom vremenu, na primer spisku opreme, uputstvima, dnevnicima održavanja i rasporedima radnih zadataka.

• Nadzor: Claud softver omogućava proizvođačima originalne opreme da prikupljaju i sagledaju podatke o mašinama u realnom vremenu i pruža sveobuhvatnu analizu ukupne efektivnosti opreme (OEE), vidžete za praćenje učinka u odnosu na ključne pokazatelje učinka i druge trendove, kao i komandne table za nadzor raspoloživosti mašina i izlaznog kvaliteta.

• Rešavanje problema: Usluga omogućena putem mobilne aplikacije za olakšavanje održavanja i poslovanja putem kontekstualnih informacija, procedura korak po korak i stručnosti na daljinu, zasnovanu na konceptu proširene stvarnosti. Uz to, funkcija rešavanja problema obezbeđuje daljinski pristup inženjerskom softveru u oblaku, što omogućava serviserima da koriste model “softver kao usluga“ (SaS), kako bi uvek imali odgovarajuću verziju aplikacije i biblioteka pri ruci.

Dok ove funkcionalnosti omogućavaju proizvođačima mašina da povećaju zadovoljstvo kupaca i ponude inovacije u vidu novih usluga, EcoStruxure Machine Advisor uz to, rukovaocima pruža i trenutne koristi uz pomoć aplikacije EcoStruxure Augmented Operator Advisor. Aplikacija EcoStruxure Augmented Operator Advisor im stavlja na raspolaganje informacije u realnom vremenu, kad god i gde god su im potrebne.

Ova prilagođena aplikacija poboljšava poslovnu efikasnost uz pomoć proširene stvarnosti, i omogućava rukovaocima da prenesu trenutne podatke i virtualne objekte na orman, mašinu ili postrojenje.

EcoStruxure™ Machine Advisor je deo ponude aplikacija, analitike i usluga u okviru EcoStruxure Machine platforme - IoT platforme kompanije Schneider Electric. EcoStruxure™ je otvorena, interoperabilna IoT sistemska arhitektura i platforma. EcoStruxure našim kupcima pruža povećanu vrednost u pogledu bezbednosti, pouzdanosti, efikasnosti, održivosti i mogućnosti povezivanja. EcoStruxure koristi napretke u oblasti IoT-a, mobilnosti, detekcije, claud-a, analitike i sajber bezbednosti, kako bi omogućio inovacije na svakom nivou.

To uključuje povezane proizvode, Edge kontrolu, kao i aplikacije, analitiku i usluge. EcoStruxure™ je primenjen na više od 480.000 lokacija, uz podršku više od 20.000 sistem integratora i programera, i povezuje više od 1,6 miliona resursa kojima se upravlja preko više od 40 digitalnih servisa.

Probni rad platforme EcoStruxure Machine Advisor

Platforma EcoStruxure Machine Advisor je uspešno isprobana kod mnogih proizvođača mašina u Evropi i Aziji. Leadermac, proizvođač četvorostranih strugova u Tajvanu, želeo je da primeni digitalizovana rešenja kako bi poboljšao svoju ponudu usluga i preneo koristi na svoje klijente. Leadermac je sada u mogućnosti da vrši ranu dijagnostiku i preventivno održavanje svojih mašina i da prodaje bolje povezane, fleksibilnije, efikasnije i bezbednije mašine. 

“EcoStruxure Machine Advisor predstavlja budućnost“, rekao je predsednik kompanije Leadermac, Michael Chang. “Pomaže proizvođačima mašina poput nas, da pruže bolje usluge, kao što su daljinsko preventivno održavanje, nadzor alarma, istrošenosti alata i IoT aplikacije“.

O kompaniji Schneider Electric 

Schneider Electric predvodi digitalnu transformaciju upravljanja energijom i automatizacije u domaćinstvima, zgradama, centrima podataka, infrastrukturi i industrijama.

Sa svojim globalnim prisustvom u više od 100 zemalja, Schneider je neprikosnoveni lider u upravljanju električnom energijom – energijom srednjeg napona, niskog napona i sigurnom energijom, kao i u oblasti sistema za automatizaciju. Mi pružamo integrisana rešenja za efikasnost, kombinujući energiju, automatizaciju i softver. 

U našem globalnom ekosistemu, sarađujemo sa najvećom zajednicom partnera, integratora i programera na našoj otvorenoj platformi kako bismo obezbedili kontrolu u realnom vremenu i poslovnu efikasnost.

Verujemo da sjajni ljudi i partneri čine Schneider sjajnom kompanijom i da naša posvećenost inovacijama, diverzitetu i održivosti osigurava da život bude u punom jeku svuda, za svakoga i u svakom trenutku.

www.schneider-electric.com

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti