Savet zelene gradnje Srbije obeležava Svetsku nedelju zelene gradnje #WGBW23 događajem “TRANZICIJA U SLUŽBI ZELENE AGENDE”

Komentari: 0
Fotografija od: Pixabay.com

Savet zelene gradnje Srbije ove godine obeležava Svetsku nedelju zelene gradnje #WGBW23 događajem koji organizuje danas pod nazivom “TRANZICIJA U SLUŽBI ZELENE AGENDE” u skladu sa globalnom kampanjom za ubrzavanje održivog razvoja izgrađene sredine #BuildingTheTransition. Domaćin događaja je Privredne komore Srbije.

Usled klimatskih ekstrema koji su iz godine u godinu sve jači, pažnja celog sveta usmerena je na rešenja kojima je moguće ublažiti klimatske promene. Više se ne dovodi u pitanje potreba za prolaskom kroz sveopštu tranziciju, kako bismo osigurali opstanak naše planete.

Ovoj neophodnoj, korenitoj i sistemskoj transformaciji mora se pridružiti građevinski sektor, kao najodgovorniji od svih za emisije ugljen dioksida vezane za energiju.

U svetlu nacionalne podrške transformaciji građevinskog sektora sistemskim uvođenjem zelene gradnje u zakonodavstvo, događaj koji Savet organizuje biće podrška tom velikom koraku države u tranziciji ka održivoj izgrađenoj sredini. Dan će biti namenjen svim akterima istog, da se upoznaju sa alatima, sistemima i mogućnostima, kao i projektima u službi zelene agende kako bi se što optimalnije uskladili sa promenama koje nam predstoje.

Građevinski sektor mora igrati ključnu ulogu u tranziciji ka dekarbonizovanom, održivom i rezilijentnom društvu, jer ono što gradimo danas – definiše naše sutra.

 

Izvor: Serbiagbc.rs

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti