Sastanak vezan za drugu fazu otvorenog poziva EU projekta DIH² - Brokerage Event

Komentari: 0
U okviru programa Evropske Unije Horizont 2020, u Privrednoj komori Srbije u Beogradu, 16. 12. 2019. godine, održan je sastanak vezan za drugu fazu EU projekta ,,DIH² - A Pan-European Network of Robotics Digital Innovation Hubs for Agile Production’’, čiji je predstavnik u Srbiji Elektrotehnički fakultet u Beogradu.
 
Cilj projekta DIH² jeste da se pospeši razvoj i uvođenje robotike i srodnih tehnologija u mala i srednja preduzeća koja se bave proizvodnjom i time poboljša njihova efikasnost i konkurentnost na tržištu kao i da digitalizacijom i robotizacijom procesa proizvodnje opreme u skladu sa principima Industrije 4.0 (Industry 4.0) i Fabrikama budućnosti (Factories of the Future).
 
Tokom sastanka, prisutnim firmama koje su prošle prvu fazu prijave, predstavljeni su naredni koraci koji im daju mogućnost da kroz učešće u projektu dobiju do 248.000 evra bespovratnih sredstava po konzorcijumu.
 
 
Konzorcijum firmi koji se prijavljuje za učešće na projektu se sastoji od firme koja razvija inovativne tehnologije u oblasti robotike, kao i firme koje te tehnologije želi da uključi u svoje proizvodne procese, čime je pored uvođenja naprednih tehnologija pospešen i njihov razvoj.
 
Pored novčane pomoći, firme dobijaju i pristup jedinstvenom evropskom portalu ponude i potražnje usluga u oblasti robotike i pametne logistike, savetodavnu pomoć vezanu za poslovanje, raznovrsne vidove obuke u oblasti novih tehnologija i poslovnih modela, kao i podršku u komercijalizaciji tehnologija i proizvoda razvijenih u okviru projekta.
 
Učesnici time dobijaju mogućnost da svoju proizvodnju i zaposlene pripreme na izazove tržišta u sadašnjosti i budućnosti, i istovremeno promovišu svoju firmu i tehnologiju na evropskom nivou kroz učešće na međunarodnom projektu u konkurenciji predstavnika 26 zemalja.
0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti