Sa čoperom do pobede!

Komentari: 1

Polufinale takmičenja „International Future Energy Challenge 2018”, koje organizuje svetska organizacija posvećena tehnološkom razvoju, IEEE, održaće se u martu 2018. godine u San Antoniu, u Teksasu. Na takmičenju će učestvovati takođe prestižni univerziteti iz celog sveta.

Ovim povodom, grupa studenata sa Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu je oformila H-Bridges tim, sa ciljem da ispuni zahteve koje sadrže propozicije ovogodišnjeg zadatka takmičenja i plasirati se u finale koje se održava u Pekingu, u Kini.

Ideja takmičenja je razvoj novih tehnologija ali i razvoj samih studenata, u smislu dobijanja praktičnog znanja koje bi pomoglo u njihovom daljem razvoju kao inženjera. Ovime dobijamo mogućnost da predstavimo Elektrotehnički fakultet, Ministrstvo prosvete i nauke kao i našu zemlju, na najprestižnijem takmičenju iz oblasti energetske elektronike.

Cilj takmičenja je projektovanje DC-DC bidirekcionog energetskog pretvarača velike gustine snage i efikasnosti, za potrebe u sistemima za skladištenje električne energije, električnih vozila ili obnovljivih izvora energije, a koji bi u budućnosti doživeo široku primenu. Tim je pod mentorstvom Prof. Dr Slobodana Vukosavića, senior člana pomenute organizacije IEEE.

Tim trenutno vredno radi na ispunjavanju strogih zahteva koje ovogodišnji zadatak nosi, a više o H-Bridges timu i svim zahtevima koje pobednički tim mora da ispuni, nalazi se na sajtovima koji su u nastavku.

Prethodno, timovi studenata Elektrotehničkog fakulteta su dva puta učestvovali na ovom takmičenju. Postigli su ogroman uspeh 2005. godine osvojivši prvo mesto u Čikagu i 2016. godine osvojivši treće mesto na Tajvanu. Nadamo se da će tim i ove godine uspeti da sakupi dovoljno sredstava da ode na takmičenje i ponovo postigne veliki uspeh.

Zvaničan sajt H-Bridges tima: www.h-bridges.etf.bg.ac.rs
Zvaničan sajt takmičenja: www.energychallenge.org

1 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar
Gordana
15.10.2017 22:32
Bravo za ove mlade ljude, neka im je sa srećom :) Odgovori

Ostavi komentar

Klijenti