RiDiag 3 - cockpit za Rittal rashladne uređaje

Komentari: 1

Perfektno funkcionisanje, efikasno održavanje i puna servisna podrška, to su prednosti koje vam donosi RiDiag 3. Najnovija verzija softvera za dijagnostiku i parametriranje Rittal rashladnih uređaja, olakšaće vam posao kao nikada do sada.

Potpuno revidovana i značajno unapređena verzija 3 softvera RiDiag na raspolaganju je projektantima, serviserima i korisnicima. Nova verzija radi pod Windows-om i obezbeđuje komunikaciju sa rashladnim jedinicama, lako i jednostavno parametriranje i efikasno održavanje. RiDiag podržava dobro poznate Comfort Controller platforme, ali i najnovije Blue-e+ uređaje, a uskoro i Top Therm čilere.

Svi podaci o uređaju na raspolaganju:

Najvažniji podaci o uređaju dostupni su na početnom ekranu: naziv uređaja, serijski broj, tekuća temperatura, broj radnih sati, sistemske poruke i drugi parametri. Softver omogućava pristup praktično svim podacima, funkcijama i prikazima koji postoje, a omogućava i ažuriranje firmvera uređaja, uz aktivnu internet konekciju.

Brzi pristup funkcijama

Posebna pažnja je poklonjena podršci kod održavanja i otklanjanja smetnji. Pored prikaza svih statusa i grešaka, softver pruža i sveobuhvatnu pomoć operateru: dodatne informacije o greškama, generisanje zahteva za pomoć servisnom centru Rittala, uz direktno slanje svih potrebnih dijagnostičkih podataka kroz web formu.

Unos podataka o lokaciji uređaja automatski prosleđuje zahtev za pomoć nekom od lokalnih Rittal servisnih partnera koji su dostupni u svim delovima sveta, uključujući i Srbiju. Zahvaljujući poslatim podacima, servis je brži i efikasniji i ne zahteva više odlazaka na lokaciju.

Provera efikasnosti

Jedna od interesantnih mogućnosti verzije 3 je “Efficiency Cockpit”. Korisniku je na raspolaganju vizuelni prikaz podataka o temperaturama, naponu napajanja i potrošnji uređaja. Posebno je važan prikaz EER (Energy Efficiency Ratio), koji daje jasan prikaz energetske efikasnosti u konkretnim uslovima korišćenja i izabranim podešavanjima.

Sve vrednosti merenja koje registruju senzori takođe su dostupne u kokpitu. Prateći šematski dijagram uređaja prikazuje sve komponente uređaja. U slučaju problema, softver direktno ukazuje na komponentu na koju treba obratiti pažnju, skraćujući tako vreme dijagnostike. 

Ovlašćeni Rittal partner za implementaciju i održavanje sistema industrijske klimatizacije.

VESIMPEX d.o.o.
Patrijarha Dimitrija 24
(011) 404 9070
(063) 33 90 90
info@vesimpex.rs
www.vesimpex.rs

 

1 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar
Slobodan Bata Mikovic
05.06.2017 22:02
Interesantan clanak ali, dok se "software" ne proveri, tesko je razumeti "zasto bas on" da se koristi.
Ako Vesimpex ostavi link za "free downloading" - zahvalicu se.
S. Bata Mikovic
AIRCO D.o.o
Milovana Glisica 7/lok.2
21000 Novi Sad
Srbija Odgovori

Ostavi komentar

Klijenti