Rešenje kompanije Elesa+Ganter za visoke temperature – MMT. lučni rukohvati

Komentari: 0

KELLER (www.e-keller.pl) – poljska kompanija iz Dabrovke koja je specijalizovana za proizvodnju industrijskih uređaja za štampu.

Zajedno sa kompanijom Elesa+Ganter Poljska tražili su odgovarajuće rešenje za narednu primenu:

Rukohvat koji omogućuje ručno uklanjanje grejne ploče (koja može da dostigne temperaturu do 250°C), koja se koristi za zagrevanje kalupa, bez dugog čekanja na hlađenje.

Tako se skraćuje vreme za zamenu alata i olakšava zamena kalupa.

MMT. lučni rukohvati sa toplotnom izolacijom koje preporučuje kompanija Elesa+Ganter su savršeno rešenje za kompaniju Keller.

MMT. lučni rukohvati imaju čeličnu šipku okruglog preseka i fino brušenu, mat hromiranu površinu sa izolacionim elementom od termoplastike (poliamid, PA), koja je crna, mat.

Ventilacioni kanali u elementu za toplotnu izolaciju od termoplastike omogućuju izvanrednu toplotnu izolaciju, koja minimizira prenos toplote na ruke korisnika i tako osigurava čvrsto i bezbedno držanje.

Ergonomski dizajn usavršava rukohvat i omogućuje da prsti korisnika ne dodiruju izvor toplote.

Interna ispitivanja sprovedena u laboratoriji, sa kontinuiranom radnom temperaturom od 200 °C, pokazuju da MMT. lučni rukohvati prenose temperaturu između 65 °C i 90 °C na element od termoplastike.

Toplotna izolacija je glavna karakteristika MMT. lučnih rukohvata. To ih npr. čini savršenim za primenu na vratima peći ili kamina.

Najvažniji preduslov za uspešan dizajn je najviši stepen bezbednosti i udobnosti. Tako je i kod kompanije Keller, gde je korisnik izložen visokim temperaturama i gde je najveći prioritet osiguravanje zdravlja i bezbednosti korisnika.

To se mora uzeti u obzir već u prvoj fazi planiranja konstrukcije.

Kompanija Elesa+Ganter je ponovo pokazala da širok asortiman proizvoda ispunjava i potpuno specijalne zahteve kupaca bez razvijanja novog specifičnog rešenja za kupca.

Kontakt:
ELESA+GANTER Austria GmbH

Franz Schubert-Straße 7 l 2345 Brunn am Gebirge
+43 2236 379 900
prodaja@elesa-ganter.at
elesa-ganter.com

 

 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti