RENEXPO® sajam i konferencije 2020.

Komentari: 0

Zadovoljstvo nam je da Vas pozovemo na sedmi međunarodni RENEXPO® sajam obnovljivih izvora energije, otpada i voda, sa pratećim konferencijama u Belexpocentru u Beogradu, 13. i 14. maja 2020. godine.

Sajam će okupiti poslovne lidere, donosioce odluka, lokalne i međunarodne stručnjake, i proizvođače opreme zainteresovane za tržište jugoistočne Evrope.

Ove godine očekujemo 2500 posetilaca, 800 učesnika konferencije i 120 izlagača iz 25 zemalja.

Na sajamskim konferencijama, stručnjaci iz regiona će predstaviti razvoj na planiranim i realizovanim projektima koji najbolje ilustruju najnovija rešenja i trendove u obnovljivim izvorima energije, energetskoj efikasnosti, upravljanju vodama i upravljanju otpadom.

2020. je godina velikih promena na tržištu energije, otpada i vode na Zapadnom Balkanu.

Na ovogodišnje RENEXPO® sajmu biće predstavljeni najnovija tehnološka rešenja, projekti i propisi za ovaj sektor.

Ovo su 5 najvažnijih faktora koji utiču na ove trendove u regionu:

• Aspiracije ka članstvu u EU nalažu usklađivanje propisa i regulativa sa savremenim tehnologijama i trendovima

• Finansijski podsticaji od strane vlada i fondova EU jasni su pokazatelji održivosti planiranih i tekućih projekata

• Opšta potreba za revitalizacijom i modernizovanjem postojećih objekata i infrastrukture

• Bolja povezanost, viši stepen integracije i zastupljenosti evropskih kompanija i institucija na zapadnom Balkanu

• Automatizacija, Internet of Things, veštačka inteligencija i Blockchain tehnologije lakše se prihvataju i implementiraju u nove projekte koji se trenutno razvijaju na Zapadnom Balkanu

RENEXPO® konferencije će otvoriti debate o gorućim pitanjima. Kako povećati udeo obnovljivih u ukupnoj prizvodbnji energije na očekivanih 27% do 2025. godine? Gde se očekuju najznačajnija ulaganja?

U kom će se pravcu razvijati potsticajne politike? Promovisaće se i novi projekti vezani za izgradnju vetroelektrana, remont hidroelektrana, izgradnju postrojenja za proizvodju energije iz otpada i tsl., čije ukupne investicije prelaze milijardu evra.

Teme, okrugli stolovi i paneli na RENEXPO® sajmu su veoma relevantni za kvalitet života stanovnika Republike Srbije i direktno utiču na ekonomski razvoj čitavog regiona.

Konferencije o obnovljivim izvorima energije i tretmanu otpadnih voda i upravljanja otpadom privlače puno pažnje jer su vlade u regionu spremne da ulažu i da učestvuju u takvim strateškim projektima.

Za više informacija posetite RENEXPO® website

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti