Prvi koraci FlixBusa u Srbiji: u saradnji sa regionalnim partnerom, Srbija postala 25. zemlja zelene mreže

Komentari: 0

Evropski start-up FlixBus učinio je prve korake u širenju zelene mreže prema Srbiji čime je ona postala 25. zemlja najbrže rastuće i održive zelene mreže međunarodnih autobuskih linija. Prvi koraci ulaska u Srbiju, omogućeni su u saradnji sa regionalnim partnerom Fudeks.

Zahvaljujući postojećim Fudeks međunarodnim linijama koje su početkom ove nedelje uvrštene u zelenu mrežu, putnicima je na raspolaganju više od 200.000 dnevnih veza u 1.200 destinacija i 24 evropske zemlje.

˝Ovo je naš prvi korak prema Srbiji te smo se ovde oslonili na 21 godinu iskustva našeg regonalnog partnera Fudeks, koji ispunjava visoke kriterijume i standarde kvaliteta autobusa i udovoljava FlixBus sigurnosnim zahtevima.˝ - izjavio je Darko Jus, direktor FlixBus CEE regije.

Osim ove početne saradnje s regionalnim partnerom, u Beogradu je otvorena i kancelarija FlixBus-a koji trenutno zapošljava 4 stalna radnika. 

Saradnja sa regionalnim partnerom za najviši standard putovanja u regiji

Kao deo saradnje, trenutna ponuda međunarodnih linija zelene mreže proširena je novim vezama kao što su Beograd <> Skoplje, Beograd <> Budimpešta, Beograd <> Beč, Beograd <> Pariz, Beograd <> Firenza ili Milano čime su otvoreni novi putevi za 30 miliona FlixBus putnika koji koriste FlixBus zelenu mrežu za svoja putovanja.

Osim Beograda, umreženi gradovi iz Srbije su također Veliko Gradište, Negotin, Svilajnac, Novi Sad, Požarevac i Kumanovo. Sve dostupne destinacije, frekvencije putovanja kao i cene mogu se pronaći na www.FlixBus.rs stranici.

˝Ulaskom u ovu široku zelenu mrežu autobuskih linija te zajedničkom saradnjom omogućili smo obostranu vezu Srbije i ostatka Evrope. Osim toga, FlixBus platforma omogućila je našim putnicima i neke nove online kanale kupovine karata. 

Osim navedenih, putnicima iz Srbije sada su postale dostupne mnogobrojne evropske države po atraktivnim cenama poput Nemačke, Češke, Slovačke, Švajcarske i Austrije. Do kojih sve država putnici mogu doći vezama iz Beograda, može se proveriti na web stranici FlixBusa. Za informacije dostupna je i korisnička služba na broj telefona +385 (0)1 8000 380 ili inbox FlixBus Facebook društvene mreže.

˝Iako u ovim početcima sa partnerom još uvek nećemo ponuditi potpunu uslugu prema FlixBus standardima, putnici će ipak profitirati od široke mreže linija koje im je postala dostupna, od kvalitetnih autobusa te online kupovine karata po atraktivnim cenama širom zelene mreže.˝ - dodao je Jus.

Karte su dostupne putem web stranice na srpskom jeziku i putem besplatne mobilne aplikacije. Uskoro će biti objavljena i sva prodajna mesta širom Srbije. 

O FlixBusu

FlixBus je mladi, evropski auto-prevoznik osnovan 2013. godine, koji pruža drugačiju uslugu putovanja širom Evrope, sa posebnom pažnjom na udobnost, ekologiju i dostupnost svačijem džepu. Zahvaljujući vrhunskom planiranju mreže linija i upotrebi modernih informacionih tehnologija, FlixBus nudi 200.000 autobuskih linija dnevno i 1.200 destinacija u 22 evropskih država, to je ujedno i najveća evropska mreža međugradskih linija. 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti