Prva isporuka guma proizvedenih u Inđiji krenula je put Severne Amerike

Komentari: 0
Fotografija od: pixabay.com

Prva isporuka 540 guma proizvedenih u pogonu kompanije Toyo Tire Srbija u Inđiji krenula je put Severne Amerike, navedeno je na sajtu grada.

Generalni direktor Toyo Tire Srbija, Joji Imura rekao je tom prilikom da je "ovo prva isporuka iz Toyo Tire Srbija za američko tržište.

Potrošači u Americi će već za par meseci voziti svoje automobile sa gumama proizvedenim u ovoj fabrici".

- Naš sledeći cilj je dostizanje proizvodnje punim kapacitetom. Već se osećam ushićenim kad pomislim da će za manje od godinu dana ovaj utovarni prostor biti prepun naših proizvoda, pripremajući se da krenu na put širom sveta" - naveo je on.

Ajkut Gidergi, direktor fabrike u Inđiji rekao je da je ova "fabrika u Srbiji veoma važna za čitavu Toyo Tire korporaciju, i postoje velika očekivanja da će se upravo ovde proizvoditi najkonkurentniji proizvodi".

Toyo Tire Srbija je prvi evropski pogon japanske kompanije Toyo Tire Corporation koji se nalazi u severoistočnoj radnoj zoni u Inđiji.

Kompanija je u Srbiji osnovana 4. oktobra 2019.godine, prvi ašov zaboden je 15. decembra 2020, 9. avgusta 2022. otišla je prva isporuka guma.

Kako je navedeno na sajtu Inđije, zvanična ceremonija otvaranja biće održana u decembru ove godine, kada će i svi objekti biti spremni.

Izvor: eKapija

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti