Privrednici očekuju da naprave dobre poslove u Mostaru

Komentari: 0
Fotografija od: Aleksandra Aleksić

„Na mostarskom sajmu privrede predstavlja se 26 kompanija iz Srbije poljoprivredno-prehrambenog sektora, metalske i hemijske industrije, industrije nameštaja, transporta, reciklaže, logistike, kao i projektovanja u industriji i proizvodnje agrodronova. Siguran sam da će naše firme ostvariti odlične kontakte, imati kvalitetne sastanke i dogovoriti nove poslove. Ovo je najveći i najznačajniji privredni sajam u BiH i na njemu učestvuje više od 20 zemalja iz regiona i EU“, rekao je Mihailo Vesović, direktor Sektora za strateške analize usluge i internacionalizaciju Privredne komore Srbije.

Dodaje da će obnavljanje leta između Beograda i Mostara omogućiti mnogo bolje veze među privrednicima, turistima i građanima i podseća da je Bosna i Hercegovina jedan od najznačajnijih partnera Srbiji, naša druga izvozna destinacija. Spoljnotrgovinska razmena je oko tri milijarde evra, suficit na srpskoj strani 954,2 miliona evra. Razmena usluga Srbije i BiH vredna je oko 760 miliona evra, od čega je naš suficit oko 130 miliona evra.

Prvi put na sajmu u Mostaru je Agrodron tim, Asocijacija za bespilotne sisteme u privredi. „Naš glavni zadatak jeste da razmenjujemo znanja i iskustva. U današnjoj proizvodnji konkurentnost zavisi od najefikasnije i najproduktivnije proizvodnje koje mi svojim znanjem možemo da ostvarimo.

U tom smislu svi imamo neka iskustva, domaćini ovde i poljoprivredni proizvođači iz regiona, ali i mi kao izlagači i ta interakcija je dragocena, da ih upoznamo sa najboljim svetskim praksama, i naučimo o njihovim izazovima“, rekao je Momir Alvirović predsednik Asocijacije za bespilotne sisteme u privredi, suosnivač Agdrodron tima.

 

Izvor: PKS

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti