Privredna komora Vojvodine dodelila Godišnju nagradu privrednicima za 2017. godinu

Komentari: 0

Predsednik Privredne komore Vojvodine (PKV) Boško Vučurević i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović dodeli su danas u PKV Godišnju nagradu PKV za značajna privredna ostvarenja u 2017. godini.

Nagrađena su tri privredna društva i dva pojedinca – za uspešno poslovanje i postignute vrhunske rezultate u oblasti industrije ovogodišnji laureat je JP „Transnafta“, Pančevo,u oblasti usluga to je „Mikromarket NSdoo“, Novi Sad, u oblasti poljoprivrede „Doo Vrebalov agrar“, Novi Bečej; za najuspešniju privrednicu dobitnica je KatalinMužlai, vlasnica porodične farme muznih krava „Mužlai“ iz Bačkog Gradišta, dok je za najuspešnijeg privrednika priznanje dodeljeno Miroljubu Kršaninu, predsedniku borda direktora kompanije „Tehnomarketdoo“, Pančevo.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović u svom obraćanju čestitao je dobitnicima istakavši da bez preduzimljivosti i kreativnosti pojedinaca, uređenog privrednog ambijenta i dobro osmišljene i odlučno sprovođene ekonomske politike, nema privrednog razvoja društva.

„Za to je, u poslednjih nekoliko godina, najbolji primer upravo naša zemlja i naša pokrajina. Najbolji dokazi za to su kontinuiran rast bruto-domaćeg proizvoda, ekspanzija investicija i otvaranje novih radnih mesta, stalno povećavanje industrijske proizvodnje i izvoza i, najzad, rapidan pad nezaposlenosti,“ rekao je predsednik Mirović.

Na današnjoj svečanosti, predsednik PKV Boško Vučurević istakao je da je PKV bila, i da je i danas mesto okupljanja privrednika, razmene ideja, iskustava i, kako kaže, prostor u kom dolazi do povezivanja svih onih koji utiču na kreiranje snažnijeg privrednog ambijenta.

„Kao značajan servis privrednicima u svakodnevnom poslovanju i podrška u jačanju tržišne konkurentnosti, prošle godine smo pokrenuli unutrašnju reformu i intenzivirali sve svoje aktivnosti. Vi, privrednici, ste najvažniji partneri u svim segmentima našeg poslovanja“, rekao je Vučurević i dodao da nagrađeni privrednici svojim primerom ohrabruju i druge da svoje kapacitete, kako kaže, intenzivno usmere ka postizanju kvaliteta, uspešnosti, izvrsnosti i konkurentnosti.
Predsednik Mirović istakao je danas i posebnu ulogu PKV, rekavši da je uloga asocijacije ovakvog tipa nezamenljiva.
„Moram da konstatujem da ova komora tu ulogu ispunjava sve efikasnije i za to, i sama, danas zaslužuje priznanje“, izjavio je predsednik Mirović.

U ime ovogodišnjih dobitnika, skupu se obratio direktor JP „Transnafta“ Tomislav Basta zahvalivši se na priznanju i rekavšida je priznanje PKV dodatni motiv za sve zaposlene i jedna snaga i nova energija u celoj kompaniji za neke nove, buduće uspehe.
„Veoma mi je veliko zadovoljstvo i čast što je ova kompanija dobila ovako jednu prestižnu nagradu. Prija kad neko posmatra vaš rad sa strane i pozitivno to boduje, i kaže da je to uspešno“, naglasio je Basta.
Svečanost je upotpunio uJovan Tomić, učenik prvog razreda Srednje muzičke škole „Isidor Bajić“, u klasi profesora Gorana Penića, sa Odseka harmonike, koji je odsvirao delo Bele Bartoka pod nazivom „Šest rumunskih igara“, a voditelj programa bila je urednica Radio televizije Vojvodine Kristina Nenadović. Svojim prisustvom, svečanost si uveličali potpredsednici Pokrajinske vlade Đorđe Milićević, MihaljNjilaš i Ivan Đoković, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo mr Vuk Radojević, direktori Pokrajinskih fondova, predstavnici Privredne komore Srbije, Privredne komore KiM, Vojske Republike Srbije,Privredne komore Republike Srpske, mnogi privrednici, kao i predstavnici medija.


 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti