Predstavljanje takmičenja Telenor Smart City Challenge Serbia 2016

Komentari: 0

Predstavljanje takmičenja Telenor Smart City Challenge Serbia 2016 - 10. avgust 2016. godine, 11:00 sati, PKS, Resavska 15, Poslovni klub, prizemlje.

U Privrednoj komori Srbije, na konferenciji za novinare, biće predstavljeno prvo takmičenje u Srbiji „Telenor Smart City Challenge Serbia 2016“ namenjeno startap preduzećima i timovima programera sa ciljem pronalaženja najboljih rešenja, baziranih na aplikacijama, za širok spektar urbanih problema u ekologiji, saobraćaju, prevozu, putovanjima i kupovini.

Učesnicima konferencije obratiće se:

• Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije,
• Nemanja Žilović, izvršni direktor sektora Strategije i transformacije u kompaniji Telenor,
• Đorđe Đorđević, programski direktor BEUM-a i menadžer projekta.

Smart City Challenge je višegodišnja inicijativa i pionirski projekat koji ima cilj da inspiriše novu generaciju talentovanih srpskih IT preduzetnika, pomažući im da razviju svoje ideje za unapređenje kvaliteta života u lokalnim zajednicama u Srbiji, kao i da pokrene aktivnu diskusiju o konceptu pametnih gradova u celoj zemlji.

Takmičenje organizuje udruženje BEUM pod generalnim sponzorstvom kompanije Telenor Srbija, uz podršku Friedrich Naumann fondacije i ICT Hub-a. Privredna komora Srbije takođe je podržala takmičenje u sklopu svojih aktivnosti podrške omladinskom preduzetništvu.

Deset najboljih timova koji prođu prvi krug selekcije, ući će u osmomesečni program obuke i mentorstva u ICT Hub-u, gde će, osim novih znanja o pokretanju i vođenju startapa, steći i neophodno znanje o problematici pametnih gradova i IoT-u, dobiti priliku da se povežu sa najrelevantnijim regionalnim stručnjacima u ovim poljima, kao i pristup pravnoj, PR i HR podršci tokom čitavog programa. 

 

Izvor: PKS

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti