Praktična primena preferencijalnih pravila o poreklu robe

Komentari: 0

Udruženje za industriju tekstila, odeće, kože i obuće PKS organizuje zajedničku radionicu sa Upravom carina RS "Praktična primena preferencijalnih pravila o poreklu robe".
Na skupu učestvuju predstavnici PKS i Uprave carina RS koji će dati prezentacije o primeni protokola o poreklu robe uz pan-evropske sporazume o slobodnoj trgovini, kao i o primeni protokola o poreklu robe uz sporazume o slobodnoj trgovini sa Ruskom Federacijom, Belorusijom i Kazahstanom (proizvodi izuzeti iz režima slobodne trgovine, pravila o određivanju zemlje porekla).
Prilikom svakodnevnih kontakata sa privrednicima Uprava carina RS i Privredna komora Srbije su ustanovili da postoji izrazito interesovanje za dodatnim informacijama i objašnjenjima oko primene pravila o poreklu robe.
Radionica se organizuje u cilju što veće obaveštenosti privrednih društava koja se bave proizvodnjom i izvozom proizvoda od tekstila, kože i obuće o povlasticama predviđenim sporazumima o slobodnoj trgovini koje je zaključila Republika Srbija, zbog složenih uslova za sticanje porekla navedenih proizvoda i što bolje iskorišćenosti sporazuma o slobodnoj trgovini, odnosno, postizanja veće konkurentnosti na inostranim tržištima.

6. decembar 2019, 10:00 časova, PKS, Terazije 23, velika sala

 

Izvor: PKS

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti