Pouzdano napajanje vetroparkova uz ABB

Komentari: 0

ABB jača svoju partnersku mrežu i obezbeđuje pouzdano napajanje vetroparkovima u Srbiji. 

Švajcarsko-švedska kompanija je udružila snage sa srpskom inženjerskom kompanijom Energotehnika Južna Bačka, u obezbeđenju pouzdanog napajanja vetroparka Kovačica.

ABB je realizovao značajnu isporuku inženjerskoj kompaniji Energotehnika Južna Bačka.

Predmet isporuke bilo je srednjenaponsko gasom izolovano rasklopno postrojenje (GIS) i predstavlja deo ABB-ove neprekidne ekspanzije globalnog partnerskog programa OEM (Original Equipment Manufacturer) proizvodnje razvodnih ormana.

ABB je isporučio srednjenaponske ćelije iz familije ZX, koje su instalirane u trafo stanici 33/220kV u sastavu vetroparka Kovačica.

Kovačica je jedan od najvećih vetroparkova u Srbiji, koji je u potpunosti operativan. To je potpuno nova, moderna elektrana u Srbiji u kojoj se energija dobija iz obnovljivih izvora.

Vetropark se sastoji od 38 turbina ukupnog potencijalnog kapaciteta snage od 104,5MW, a nalazi se u Vojvodini, jednoj od najpovoljnijih oblasti u Srbiji što se tiče vetropotencijala.

ABB-ov obim isporuke predstavljali su standardni delovi gasom izolovanog postrojenja tipa ZX0.2 i Relion® zaštitni releji iz serije 620.

Srpska inženjerska kompanija Energotehnika Južna Bačka, u svojim pogonima, prilagodila je niskonaponske odeljke ćelija u skladu sa konačnim specifikacijama krajnjeg korisnika.

ABB već poseduje veliki broj dugoročnih partnerstava sa OEM i proizvođačima razvodnih ormana u Evropi i širom sveta.

Partnerska mreža dodatno ubrzava ekspanziju ABB-ovih tehnologija i rešenja koja su usmerena na korisnike na lokalnim tržištima kroz renomirane kompanije koje su lideri u industriji.

„Ove godine smo dodatno ojačali i proširili naš partnerski program u Evropi“, izjavio je Alessandro Palin, Direktor poslovne linije Distributivnih rešenja u okviru poslovne jedinice Elektrifikacija. „Proverene tehnologije ABB-a u kombinaciji sa lokalnom podrškom našim korisnicima nude rešenja za bezbedne, pametne i pouzdane distributivne mreže električne energije.“

Kontaktirajte nas:

ABB d.o.o.
Aleksandar Živanović
Bulevar Peka Dapčevića 13
11000 Beograd, Srbija
Tel: 011/3094-337
aleksandar.zivanovic@rs.abb.com
www.abb.rs

 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti