Pouzdana energija za zdraviji život

Komentari: 0

Međunarodni sajam energetike i Međunarodni sajam zaštite životne sredine i prirodnih resursa EcoFair predstaviće se posetiocima od 28. do 30. novembra 2023. u Hali 1 Beogradskog sajma.

Osamnaesto izdanje Sajma energetike, respektabilne sajamske manifestacije sa UFI licencom, treba da okupi stručnjake, preduzeća, kompanije, organizacije i druge zainteresovane strane iz industrije energije kako bi se prikazala najnovija dostignuća, povezali profesionalci iz sektora, obrazovali posetioci o energetskim temama i promovisala održiva energetska praksa.

Među temama počasna mesta pripadaju izvorima energije, energetskoj efikasnosti, pametnim mrežama, skladištenju energije, uslugama i rešenjima koja mogu pomoći u poboljšanju održivosti i sigurnosti u sektoru energetike i druge inovacije.

U prvom redu su i poslovne mreže i partnerstva, jer kompanije mogu da se povežu s potencijalnim klijentima, dobavljačima i investitorima kako bi ostvarile nove poslovne mogućnosti.

Jedan od prioritetnih ciljeva je promocija održive energije i zaštite životne sredine - isticanje značaja održive energije, obnovljivih izvora energije i smanjenja emisija gasova staklene bašte (solarna energija, vetar, biomasa, geotermalna energija...)

S obzirom na to da je energetski sektor vrlo dinamično područje "podložno" brojnim novostima i inovacijama, za očekivati je da izlagači posvete pažnju i "trendovskim" temama i problemima kao što su baterijske tehnologije i skladištenje energije (npr. razvoj novih metoda skladištenja energije poput vodonika ili termalnih sistema), potom digitalizacija energetskog sektora, koja uključuje pametne mreže, Internet of Things (IoT) uređaje i veštačku inteligenciju, što pomaže u boljem upravljanju energetskim sistemima, optimizaciji potrošnje energije i praćenju performansi, te npr. električna vozila i inovativna infrastruktura punjenja.

I 19. izdanje Sajma ekologije Ecofair okuplja različite činioce iz sistema zaštite životne sredine - institucije, proizvođače opreme, distributere, reciklere, operatere, deponije, lokalne samouprave, komunalna preduzeća, generatore otpada, stručnu javnost - radi podsticanja kompanija, organizacija i pojedinaca da predstave svoje održive prakse, proizvode i rešenja koja doprinose zaštiti životne sredine. To može uključivati obnovljive izvore energije, recikliranje i upravljanje otpadom, energetsku efikasnost, zelenu gradnju, inovativne tehnologije i druge ekološki prihvatljive inicijative.

Akcenat ove manifestacije je na finansiranju i upravljanju projektima u sektoru zaštite prirodne sredine, investicionim projektima i upravljanju otpadom, prečišćavanju i upravljanju otpadnim vodama, industrijskoj bezbednosti te domaćem zakonodavstvu u vezi sa ovom problematikom.

Konačno, tradicionalno zajednički nastup Energetike i Ekologije omogućava povezivanje i promociju održivih energetskih rešenja i ekoloških praksi kroz promociju obnovljivih izvora energije, energetsku efikasnost, upravljanje otpadom i reciklažu, kao i kroz predstavljanje ekološki svesnih proizvoda i usluga.

Već i zbog činjenice da sajam energetike predstavlja različite održive izvore energije, kao što su solarna energija, vetar, hidroelektrane, biomasa, geotermalna energija i drugi, koji su ekološki prihvatljivi jer smanjuju emisije gasova staklene bašte i negativan uticaj na životnu sredinu u poređenju s tradicionalnim izvorima energije kao što su fosilna goriva.

U praksi, sajmovi energetike i ekologije udruženim snagama obezbeđuju prostor za promociju ekološki svesnih proizvoda i usluga.

To može uključivati energetski efikasne kućanske aparate, vozila s niskom emisijom, održive građevinske materijale, proizvode bez štetnih hemikalija itd. Ovaj segment sajma može da se fokusira na edukaciju i informisanje potrošača o ekološki prihvatljivim opcijama koje mogu da doprinesu očuvanju životne sredine.
 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti