Potencijali Vojvodine za proizvodnju energije iz biomase

Komentari: 0
Fotografija od: pixabay.com

U četvrtak, 7. juna 2018. godine sa početkom u 11.00 časova održaće se okrugli sto „Potencijali Vojvodine za proizvodnju energije iz biomase“u velikoj sali Privredne komore Vojvodine – Master centar Novosadskog sajma, Hajduk Veljkova 11, III sprat, sala broj 13.

Cilj okruglog stola je da se kroz stručnu raspravu sagledaju prednosti i potencijali Vojvodine za realizaciju projekata izgradnje objekata za proizvodnju električne i/ili toplotne energije iz biomase.

U toku uvodnih izlaganja na ovom okruglom stolu, sa različitih aspekata: pravnog, ekonomskog i tehničko-tehnološkog, razmotrili bi se:

• pravni okvir za izgradnju objekata za proizvodnju energije (toplotne i/ili električne) i značaj korišćenja obnovljivih izvora energije u cilju ostvarivanja održivog razvoja;

• potencijali korišćenja biomase kao prirodnog resursa na teritoriji Republike Srbije, sa posebnim osvrtom na Vojvodinu, i mogućnosti njenog korišćenja i unapređenja;

• tehnologije velikog kotla i tehnologije parnih turbina u objektu za proizvodnju energije iz biomase;

• nove tehnologije za proizvodnju energije iz biomase sa visokom energetskom efikasnošću koje ispunjavaju nove standarde održivosti Evropske unije.

Učesnici stručnog skupa biće eminentni stručnjaci iz oblasti energetike, predstavnici privrednih subjekata zainteresovanih za proizvodnju energije iz biomase, potencijalni investitori u proizvodnju energije iz biomase, predstavnici javnog sektora, predstavnici univerziteta, predstavnici strukovnih organizacija, predstavnici civilnog sektora, istaknuti pojedinci i naučni radnici.

 

Izvor: PKV

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti