Pogled u budućnost industrije: HANNOVER MESSE 2024.

Komentari: 0
Fotografija od: Deutsche Messe

HANNOVER MESSE 2024, vodeći svetski sajam industrijskih tehnologija, ponovo će okupiti globalne lidere u industriji, inovatore i kreatore politika.

Ovaj nezaobilazni događaj će od 22. do 26. aprila 2024. prikazati najmodernija industrijska rešenja koja obezbeđuju održivost uz visoke performanse, i tako usmeriti industriju ka svetlijoj, ekološki svesnijoj budućnosti.

Međuindustrijska saradnja i najsavremenije tehnologije

U fokusu sajma HANNOVER MESSE 2024. biće glavna tema Energizing&Sustainable Industry, odnosno obezbeđivanje energije za održivu industriju.

Ovaj naglasak na održivosti oslikava posvećenost industrije smanjenju štetnih uticaja po životnu sredinu, uz zadržavanje konkurentnosti u poslovanju.

Da bi se postigao ovaj ambiciozni cilj, u Hanoveru će se posebno istaći potencijali međuindustrijske saradnje i značaj primene najsavremenijih tehnologija.

Vodonik zauzima centralno mesto

Sa rastućim globalnim fokusom na rešenja za obnovljivu energiju, vodonik se pojavio kao kritična komponenta održive budućnosti.

HANNOVER MESSE 2024. će posvetiti poseban izložbeni prostor u hali 13 tehnologijama vodonika i gorivnih ćelija, prikazujući najnovija dostignuća u ovoj oblasti koja obećava.

Ovaj namenski prostor će obezbediti platformu za više od 500 inovativnih kompanija da pokažu svoja najsavremenija rešenja, utirući put za ekonomiju koja se pokreće na vodonik.

Industrijske usluge: nova oblast rasta

Kao odgovor na sve veću potražnju za outsourcing uslugama u industriji, HANNOVER MESSE će predstaviti novi izložbeni prostor posvećen industrijskom dobavljaštvu.

Izložba Industrial Services u hali 11 će okupiti kompanije koje nude širok spektar rešenja, uključujući održavanje, montažu, reciklažu, čišćenje i logistiku.

Tematsko proširenje sajma ukazuje na rastući značaj industrijskih usluga u optimizaciji operativne efikasnosti i minimiziranju zastoja.

Norveška kao zemlja partner

Norveška će biti zemlja-partner sajma HANNOVER MESSE 2024, što predstavlja značajno priznanje ambicijama i uticaju ove zemlje na zelenu industrijsku tranziciju.

Pod sloganom Norveška 2024: Pionir u zelenoj industrijskoj tranziciji, Norveška će na sajmu predstaviti rešenja za tranziciju u low-carbon society odnosno društvo sa minimalnom emisijom ugljenika.

Na paviljonu u hali 12 biće prikazana rešenja iz oblasti energetike, procesne industrije, skladištenja energije, digitalizacije, a održaće se i nemačko-norveška energetska konferencija.

Ursula fon der Lajen, predsednica Evropske komisije, imaće glavnu reč na ceremoniji otvaranja sajma HANNOVER MESSE, gde će naglasiti posvećenost EU podsticanju inovacija i konkurentnosti u industrijskom sektoru.

Globalni ekosistem za inovacije

HANNOVER MESSE 2024. će okupiti više 4.000 izlagača iz celog sveta i posetiocima prikazati najnovije tehnologije i rešenja iz oblasti mašinstva, elektrotehnike, digitalne industrije i energetskog sektora.

Bogat program predavanja, foruma i radionica na osam pozornica sa vrhunskim govornicima će zaokružiti ponudu sajma i dati odgovore na mnoga pitanja vezana za budućnost industrije.

Jedinstvena i vrlo raznovrsna grupa izlagača, posetilaca i predavača na HANNOVER MESSE će podstaći razmenu znanja i saradnju, dati impuls novim inovacijama i oslikati budućnost industrijskog pejzaža.

HANNOVER MESSE 2024. obećava da će biti značajan događaj za industrijski sektor koji nudi uvid u budućnost proizvodnje. Budite i Vi u Hanoveru da biste doživeli najnovije inovacije, povezali se sa liderima u industriji i doprineli oblikovanju održive industrijske budućnosti.

Više informacija o sajmu i načinima učešća kao posetilac ili izlagač možete pronaći na zvaničnom sajtu www.hannovermesse.de, kao i na web stranici zastupnika hanoverskog sajma za Srbiju i Crnu Goru, kompanije ProExpo iz Beograda: www.proexpo.co.rs

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti